• Haberler
  • Eğitim
  • Milli Gururumuz Alper Gezeravcı Malatya'da Öğrenciler İle Buluştu

Milli Gururumuz Alper Gezeravcı Malatya'da Öğrenciler İle Buluştu

Ülkemizin gururu ilk milli astronotumuz Alper Gezeravcı, Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde öğrenciler ile bir araya gelerek uzay yolculuğunun detaylarını anlattı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çalışmaları devam ederkendüzenlenen konferansa katılan İlk Türk Astronotu Alper Gezeravcı, uzayda geçirdiği 14 günlük süreyi ve yaşadığı deneyimleri anlattı. Gezeravcı, uzayda nasıl beslendiklerini, dinlendiklerini, spor yaptıklarını ve bilimsel çalışmalar yaptıkları ile ilgili merak edilenleri öğrencilerimize anlattı.
Türkiye Yüzyılında bilim ve teknoloji adına ülkemize tarihi katkılar sunan ülkemizin gururu ilk milli astronotumuz Alper Gezeravcı’yı şehrimizde misafir etmekten büyük mutluluk ve onur duyduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, “Bu buluşma, salonumuzu dolduran yüzlerce gencimizin ufkunun açılmasına, onları cesaretlendirmesine ve belki de şehrimizden de ülkemiz tarihine katkı sunacak bir gencimizin yetişmesine vesile olacaktır. Bu sebeple bu önemli organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan Milli Eğitim Bakanlığımıza, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile emeği geçen tüm kurumlarımıza şehrimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
Öğrencilerin ve katılımcıların büyük bir coşkuyla karşıladıkları ilk milli astronot Alper Gezeravcı, “ Bu haklı gururu detaylarıyla sizlerle paylaşmak bir lütuf değil, sizlere anlatmak bizlerin boynumuzun borcudur. Çünkü bu görevin hak sahibi, öznesi, merkezi sizlersiniz. Türkiye Cumhuriyeti 100 yıllık tarihinde ilk defa yapmış olduğu bu uzay görevinde birleşmiş milletlerin bünyesinde bayrağını dalgalandıran 193 tane ülke olmasına rağmen kendi insanını uzaya gönderebilmiş ve uzayda bilimsel çalışmalar yapabilmiş 22’nci ülke oldu.
6 Şubatta hepimizi derinden sarsan deprem felaketini yaşadık, öncelikle yakınlarını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin. Ayakta kalma azminizle, duruşunuzla hepimizi duygulandırdınız ve verdiğiniz mücadele hepimize ilham kaynağı oldu. 
2018 yılında ülkemiz uzay alanındaki faaliyetlerini bir çatı altında toplayıp, geleceğe ilişkin bütün faaliyetleri bu çatı altında gerçekleştirmek üzere Türkiye Uzay Ajansı kuruldu. Sadece 2 yıllık bir hazırlığın ardından CumhurbaşkanımızSayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ülkemizin uzay hedefleri paylaşıldı. Bugün burada mutluluğunu ve gururunu yaşadığımız, sizlerle paylaştığımız uzay alanındaki başarımız, 10 hedeften sadece birisidir. Yakın tarihte hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelecek olan uzayla ilgili ülkemizin gerçekleştirdiği, mutluluğunu ve gururunu yaşayacağımız nice haberleri duymaya devam edeceğiz.” dedi. Organizasyondan ve programa katkılarından  dolayı Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne de teşekkür etti. Daha sonra Gezeravcı, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Bakmadan Geçme