Milli Eğitim Belediyelere Ambargo Uygulasın

Veysel FIRAT DES Malatya İl Başkanı

Okullar her kesimden insanın hizmet aldığı kamusal bir yerdir. Belediyelerimizin özellikle ilgilenmesi gerektiği toplu yaşama alanlarıdır. Okulların bazı acil ihtiyaçları resmi yazışmalardan dolayı Milli Eğitim tarafından zamanında yerine getirilemediği için bu acil ihtiyaçların belediyeler tarafından hızlıca giderilmesi en uygun yoldur. Ancak belediyelerimiz okullar mevzu bahis olunca oldukça hantal, oldukça isteksiz davranıyorlar. Belediyeler Kanununun 14. Maddesinin b) bendinde belediyenin görevleri anlatılırken; … Devlete ait her derecedeki okul binalarının inşaatı ile bakım ve onarımını yapabilir veya yaptırabilir, her türlü araç, gereç ve malzeme ihtiyaçlarını karşılayabilir; … denmesine rağmen okul idareleri tarafından bulunulan talepler hizmet alanımızda değil denilerek belediler tarafından geri çevrilmektedirler.

             Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak eğitim camiasına sesleniyoruz. Belediyelerin okullar üzerine yaptığı projelerine katılmayalım. Çünkü onlar öğrencilerin yararını değil de belediyecilik yararını düşünmekteler. Belediye kaynaklarını babalarının parasıymış gibi seçmenlerinin hizmet aldığı okullardan esirgemekteler. Okullar belediyelerin hizmet alanında değil deseniz de sizin hizmet alanınızdadır. Öğrencilerimizin velileri sizin seçmeninizdir. Okulların bulunduğu yer sorumlu olduğunuz sizin mahallenizdir. Okullar güzelleşmeden mahalleyi nasıl güzelleştirmeyi düşünüyorsunuz? Yasalar size yetki vermişken neden bu yetkiyi kullanmıyorsunuz. Sonuçta milletin parasını millete harcayacaksınız. Belediyenin kaynakları sizin şahsi kaynağınız değil ki kırk dereden su getiriyorsunuz.

            Belediyeler bazı proje ve etkinliklerini okullarımız ve öğrencilerimiz üzerinden yapıyorlar. Bize bakmayan belediyelerin projelerine biz de katılmayalım öğrencilerimiz göndermeyelim. Ne okullarımızı ne de öğrencilerimiz bu etkinliklere vermeyelim. Biz belediyelerin etkinliği için günlerce seve seve çalışırken, onların okullarımızı hizmet alanı içinde görmemelerini asla kabul edemeyiz. Sizin etkinlikleriniz için çalışan heyecanlanan o çocuklarının okul ortamının güzelleştirmek sizin vicdani borcunuzdur. Okullarımıza hizmet vermeyen belediyelere ambargoya hem Milli Eğitim Müdürlüğümüzden hem de okul müdürlerimizden destek bekliyoruz. Bundan dolayı kaybedecek hiç bir şeyimiz yoktur çünkü biz belediyelerden zaten hizmet alamıyoruz. Onlar düşünsün.

 

                                                                                                             Veysel FIRAT

                                                                                                         DES Malatya İl Başkanı

Bakmadan Geçme