MHP lideri Devlet Bahçeli basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasından satır başları:

İsrail'in Filistinli müslümanlara yönelik tavrı gündemin en can yakıcı konusudur. Mescid-i Aksa 14 Temmuz'da İsrail tarafından ablukaya alınmıştır. İsrail büyük bir insanlık suçuna imza atmıştır. 

Filistinli kardeşlerimize ateş açılmış, barbarca muameleler sergilenmiştir. Siyonizm birkez daha vahşi bir komplomun hazırlayıcısı olmuştur. Kudüs'teki hak ihlalleri, insanlığın ve inancımızın hiçbir değeriyle izah edilemeyecektir. İsrail insan haklarını çiğnemiştir, İsrail'in yöntemi terörden farksızdır. Müslümanım diyen hiç kimsenin sessiz kalmayacağı ilkelliklere bugün göğüs görülmezse müslüman ülkeler nasıl bir olacaktır. Katar krizini tırmandıran körfez ülkeleri neden ürkektir? Herkes birbirinin kuyusunu kazmakla meşguldür. İsrail'le açık veya gizli ilişki içerisinde olanlar bu olanlara ilgisizdir. Bu ilgisizlik bir bakıma İslam ülkelerinin perişanlığının tescilidir. Düşünebiliyor musunuz, İsrail büyük mescidlerimizden birini ibadete kapatabilmektedir? Arap Birliği nerededir, İsrail'i kınamaktan neden acizdir? Cumhurbaşkanı Erdoğan vasıtasıyla Türkiye tarafını göstermiştir. Kaldı ki İsrail'in bu kaba, hırçın dehşeti ülkemizde infial ve tepkiyle karşılanmıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez ülkeleri gezisinde İsrail'e olan tepkisini dile getirmiştir.

Sinagog saldırılarına kınama

Birleşmiş Milletler'in dün bu konuyla ilgili yaptığı toplantı kalıcı bir barış atmosferine katkıda bulunmamıştır. Kudüs'te dini ve etnik temizlik yapmak isteyen siyonizm zihniyeti mağlup edilecektir. Kudüs'ü başkent yapmak gayesiyle kıyasıya bir çabanın içinde olan İsrail yanlıştadır. İsrail musallat olduğu Harem-i Şerif'ten derhal elini çekmelidir. Musevi vatandaşlarımızın İstanbul veya başka yerde Musevi vatandaşlarımıza ait ibadet yerlerinin taciz ve tahrik edilmesini meşru ve doğru göremeyiz. Sinagog saldırıları elimizi zayıflatmakla kalmaz, din ve vicdan özgürlüğüne de darbe olur. Son günlerde medyaya yansıyan hadiseleri endişeyle izlemekteyim. 

 Ülkemiz bekasına yan bakan her türlü çevre ve örgütle kıran kırana bir mücadele halindedir. İstiklal hakları ne pahasına olursa olsun müdafaa edilmektedir. Tehlike çok yakındır. Milli mukavemeti kırmak, milli birlik ruhunu yıkmak isteyen iç ve dış güçler gemiyi azıya almıştır. Necmettin Yılmaz'ın katilleriyle, Ömer Halisdemir'i şehit eden teröristlerle çok çetin bir mücadele sürmektedir. 

Türk milleti zalimlere aldırmayacak, bunlar karşısına diz çökmeyecektir. Hero tişörtü giyen zalimler kazanamayacaktır. Bu uğurda taviz yoktur. Hiçbir sefil, hiçbir çürümüş karşımıza çıkamayacaktır. Zor oyunu her zaman bozmuştur, iman ihaneti yenmiştir. 

Terörist her isim altında terörist ve şerefsizdir

YPG isim değiştiriyormuş, ismin ne önemi var? İsim değişikliği cinayetleri nasıl örtecektir? ABD'nin YPG'ye verdiği silah artık milli güvenlik meselesine dönüşmüştür. Terörist her isim altında terörist ve şerefsizdir.fetö YPG, PKK, bunlar arasında en ufak bir farklılık yoktur. Terör örgütlerine karşı bakışın çifte standart oluşu, küresel huzurun da aleyhinedir.

 Almanya krizi

Ajanların yeni maskesi olan aktivistlik 15 Temmuz'dan bu yana gündemde. Bunların Büyükada'da ne işi var? Toplanan başka yer mi bulamamışlardır? 15 Temmuz gecesi aynı yerde buluşup FETÖ için plan yapanlardan sonra bu aktivistlerin neyin peşine düşmüştür? Almanya niye bu kadar asabidir? Niye bu kadar korku içindedir? Hangi ilişki ağının ortaya çıkmasından endişe etmektedir? Almanya Dışişleri Bakanı adeta meydan okumuştur.  Alman şirketleriyle ilgili çıkarılan aslı astarı olmayan dedikodular elbette iki ülkeye de zarar verecektir. Gönül ister ki Türkiye ile Almanya arasındaki ilişki düzelsin ama Almanya'nın geri adım atmaya niyetli olmadığı görülmektedir. Türkiye köle değildir, tutsak hiç değildir. Almanya'nın Türkiye'ye aba altından sopa göstermesi hiçbir değerle örtüşmez. 

cnnTÜRK

Bakmadan Geçme