Malatyalılar Valilik Standında Hasret Giderdiler

Malatya Tanıtım Günleri kapsamında AKM'de Valilik standında oturup sohbet eden Malatya'da ve Ankara'da yaşayan Malatyalılar bir araya geldiler.

Malatyalı işadamı Eyüp Bilbay memleket hasretini gidermek amacıyla geldiğini söyleyerek standta bir süre oturup sohbet ettikten sonra diğer standları ziyaret etmek üzere ayrıldı.

Bir ara Valilik standına gelen Arapgir Müzik ekibinin klarnet Sanatçısı Birol Kömürcü ve Darbuka Sanatçısı Gökhan Kömürcü Arapgir ve Malatya Türküleri ile stand ziyaretçilerine yöresel türkülerimizden oluşan mini konser vererek coşkulu anlar yaşattı. Yoğun ilgi gören standın merkezin girişinde bulunması nedeni ile yeni ziyaretçilerin merkeze girişinde yığılmalara yol açtı. 

Yoğun ilgi gösterilen standta ziyaretçilere bol bol Kayısı ürünleri, Tandır ekmeği, Malatya Peyniri, Kayısı tatlısı Kayısı çekirdeği unundan yapılan Malatya Kurabiyesi, Acılı ayran, Kayısı lokumuna, Aragir’in reyhan şerbeti ikram edildi.

Bir arada eğlenen ve hasret gideren Malatyalılar ikram edilen Yöresel Malatya ürünlerini tadarken müzik sayesinde ruhlarını da doyurdular.

Bakmadan Geçme