Malatyalı Sporcular Balkan Şampiyonası Yolunda

Malatyalı Sporcular Balkan Şampiyonası Yolunda

22 – 25 Şubat 2024 tarihleri arasında, Yalova İlinde Düzenlenen Türkiye Wushu  Kung-Fu Federasyonu Türkiye Şampiyonasında  Malatya sporcularımız  dereceler  ile ilimize dönüş yaptılar.Dört gün süren müsabakada sporcularımız tüm hünerlerini sergileyerek, TUISHOU dalında 5 madalya alarak  ilimize dönüş yaparak,balkan şampiyonası hazırlıklarına başladılar.
Kategorilerinde Dereceye giren sporcularımız;  
1.Kübranur AKPINAR      Altın Madalya
2.Melike GÜLŞEN           Gümüş Madalya 
3.Hamza FIRAT              Bronz Madalya
3.Yağmur HASIRCI        Bronz Madalya
3.Berat ÖZGENEL Bronz Madalya kazandılar. 
Genç Sporcular almış oldukları başarı ile Milli takıma seçilerek TUISHOU dalında ülkemizi ve şehrimizi Balkan Şampiyonasında temsil edecekler.
Konu ile ilgili açıklama yapan, Malatya Yeşilyurt Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet ÖZGÜL;
 İlimizi temsilen giden Genç sporcularımız başarılı müsabakalar çıkararak beş madalya ile ilimize dönüş yaptılar. Katılım sağlayan  Sporcularımızı  canı  gönülden tebrik ediyor, katılacakları balkan şampiyonasında başarılar diliyorum.Bu müsabakalara hazırlık aşamasında her türlü zamanı ve fedakarlığı gösteren kıymetli  Antrenör ve Sporcu Ailelerini kutluyorum. Deprem sonrası normalleşme sürecini aşmaya başladık. Gençlik ve Spor tesislerimiz Antrenörlerimiz nezaretinde dolu dolu antrenmanlara devam etmekte, farklı branşlarda sporcularımızın almış olduğu başarılar katlanarak devam ediyor dedi. TUISHOU dalında Balkan Şampiyonasına katılacak olan sporcularımıza başarılar diledi.
Türkiye Wushu  Kung-Fu Federasyonu Malatya İl temsilcisi Malik DİNÇ Türkiye şampiyonası dönüşünde açıklama yaparak, bugün ilimize Türkiye Şampiyonasında 5 madalya getirmenin onur ve gururunu yaşıyoruz. Genç Sporcularımız, ellerinden gelenin en iyisini yaparak başarılara imza attılar. Allah nasip kısmet ederse bundan sonraki en büyük hedefimiz Balkan Şampiyonasında Ülkemizi ve İlimizi en güzel şekilde temsil edeceğimize inanıyorum. Bu başarı yolunda, İlimiz  Gençlik Spor İl Müdürü Ebubekir KAYAHAN’na, Yeşilyurt Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet ÖZGÜL,  Gençlik Spor Şube Müdürümüz Murat İRTENİ ve  Gençlik Merkezi Müdürü Emrullah OKUTAN, olmak üzere desteklerinden ve emeklerinden ötürü İlimiz Wushu Kung-fu Ailesi olarak sonsuz teşekkür ederiz.’’Dedi.

Bakmadan Geçme