Malatya'da Bir İlk: WordPress Web Tasarım Kursu!

WordPress Web Tasarım Kursları düzenliyor.

Dünya genelinde web sitelerinin %26’sının altyapısında kullanılan, dünyanın en iyi ve en çok tercih edilen web sitesi içerik yönetim sistemi WordPress, gelişmiş altyapısı, zengin modül, eklenti ve bileşenleri ve mükemmel temaları ile web sitelerini farklı kılıyor.

Malatya’da web tasarım hizmetleri sunan ve Hakan Medikal Ltd. Şti. markası olan KayısıNet, Malatya’da bir ilke imza atarak, öğrenmek isteyenler için WordPress Web Tasarım Kursları düzenliyor.

Kurslarla ilgili ayrıntıları KayısıNet yönetici M. Burak Er’e sorduk.

- Böyle bir kursu açmak nereden aklınıza geldi?

WordPress eğitim kursları, özellikle batı illerimizde oldukça yaygın. Birçok eğitim kurumu ve web ajansı İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde bireylere, kurumlara ve şirketlere gruplar halinde bu eğitimi veriyor. “Neden Malatya’da da böyle bir kurs olmasın?” düşüncesinden yola çıkarak WordPress kursları düzenlemeye ve 17 yıllık birikimimizi kursiyerlerimizle paylaşmaya karar verdik.

- Peki neden WordPress? Bu sistemin seçilmesinin mutlaka nedenleri vardır…

Elbette. Bir kere WordPress şu anda dünya web sitelerinin %26’sında aktif olarak kullanılan bir sistem. İlk çıktığı dönemlerde her ne kadar blog sitesi aracı olarak bilinse de, aslında WordPress çok güçlü ve rakipsiz bir web tabanlı içerik yönetim sistemi. Her şeyden önce güvenli ve sürekli güncel. Oldukça zengin modül, bileşen ve eklentilere sahip. Çok zengin tema (görünüm, arayüz görünümü) imkanları sunuyor. Ayrıca çok hızlı ve sorunsuz bir sistem. WordPress bugün Google, Facebook, Ford, Sony, NY Times, USA Today gibi binlerce internet devinin kullandığı bir yazılım.

Tüm bu nedenlerle, web tasarımı altyapısı olarak WordPress’i tercih ediyoruz.

- Kimler WordPress kursuna katılmalı?

Kendilerine kişisel blog sitesi açmak isteyen akademisyenler, yazarlar, gazeteciler, öğretmenler; profesyonel web sitesi hizmeti alan ve kendi sitelerini yönetmek ve güncellemek isteyen şirketler, firmalar ve markalar, web tasarım uzmanı olma ve bu işten gelir elde etme yolunda bir başlangıç yapmak isteyen üniversite öğrencileri, üniversitelerin Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Öğretmenliği ve Yazılım Mühendisliği gibi bölümlerinde okuyan ve kendisini geliştirmek isteyen öğrenciler… Kısacası web sitesi oluşturmak ve yönetmek isteyen herkes, WordPress’i seven ve öğrenmek isteyen herkes kursumuza katılabilir.

- Kursun süresi, ücreti ve içeriği hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz?

Kursumuz hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Hafta içi kurslarımız 3 gün ikişer saatlik dersler halinde toplam 24 saatlik bir eğitimi kapsıyor (4 hafta). Hafta sonu Pazar kurslarımız ise 4 saatlik tek gün ders ile yine 24 saatlik bir eğitimi kapsıyor ve 6 hafta sürüyor. WordPress kurslarımızın içeriği;

  • Temel internet ve web bilgileri
  • Domain, hosting, sunucu, cPanel gibi genel web kavramları
  • WordPress kurulumu, yönetim paneli arayüzünün ve menülerinin detaylı tanıtımı, ilk ayarların yapılması
  • WordPress eklenti ve bileşenlerinin tanıtımı, kurulması ve ayarlarının yapılması
  • Tema seçimi, temalara ait dosyaların tanıtımı, özel tema kurulumu ve temaların Türkçeleştirilmesi
  • WordPress WooCommerce ile e-ticaret sitesi oluşturma ve temel ayarların yapılması
  • WordPress SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) hakkında bilgilendirme, SEO eklentilerinin kurulum ve kullanımı
  • WordPress ile ilgili özel ipuçları ve deneyimlerin paylaşımı
  • WordPress ile ilk web sitesinin kurulması ve yayına hazır hale getirilmesi

konularını kapsıyor. Kısacası 24 saatlik eğitimlerimizden sonra her bir kursiyerimiz, birer WordPress uzmanı olacak.

Kurs ücretlerimizi her kesimin katılmasını teşvik amacıyla en uygun seviyede değerlendirdik. Standart 24 saatlik eğitim ücreti 400 TL. Üniversite öğrencilerimize %25 indirim sağlamaktayız.

- Peki kurs sonunda bir sertifika veriyor musunuz?

Evet. Hem de iki ayrı sertifika veriyoruz. Birincisi KayısıNet olarak firmamızın verdiği “Başarı Sertifikası”. Diğeri ise kursiyerlerimizin belirli aralıklarla düzenlenen MEB sınavlarına girerek almaya hak kazanacakları “MEB Onaylı Sertifika”.

- Son olarak WordPress kursuna katılan bir kursiyer, ne gibi avantajlara sahip olabiliyor?

Kursiyerlerimiz, WordPress uzmanı olarak birçok web tasarım ajansında, bilişim teknolojileri hizmeti sunan şirketlerde, kurum ve kuruluşların web sitesi ile ilgili Bilgi İşlem birimlerinde görev yapabilirler. Ayrıca ev ofisi tarzı çalışarak, web tasarım hizmeti sunabilirler. Kişisel blog siteleri açarak, günlüklerini, izlenimlerini, yazı, şiir ve makalelerini, araştırma ve incelemelerini bu blog sitelerinde hiçbir yardıma gerek duymadan yayınlayabilirler. Yine kursumuza katılarak WordPress ile e-ticaret sitesi oluşturabilir ve satmak istedikleri ürünleri sitelerinden satabilirler.

Malatya WordPress Web Tasarım Kursu hakkında daha detaylı bilgi almak için 0422 606 0 616 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Bakmadan Geçme