Malatya Ülkü Ocaklarından Anlamlı Seminer

Malatya Ülkü Ocaklarından 'Madde Bağımlılığı ve Uyuşturucuyla Mücadele' Semineri

Malatya Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen madde bağımlılığı ve uyuşturucu seminerine, Malatya Ülkü Ocakları İl Başkanı Emrah Yılan,MHP İl Başkanı Ömer Faruk Kalı, Battalgazi MHP İlçe Başkanı Mesut Samanlı, Ülkücü İşçiler Derneği Doğu Anadolu Bölge Başkanı Şevket Keskin, Ülkücü işçiler Derneği Malatya İl Başkanı Ahmet Mesut Rışvanoğlu, ve çok sayıda katılımcı katıldı.

Malatya Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen madde bağımlılığı ve uyuşturucu ile mücadele konulu seminerde kısa bir açıklama yapan Başkan Emrah Yılan Uyuşturucu ve madde bağımlılığına karşı gençlerimizi korumanın en büyük vazifeleri olduğunu ifade ederek, ‘’Ülkemizde uyuşturucu denen bir illet var ve bu illet maalesef artık liselerden orta öğretim seviyesine kadar düşmüş durumda. Madde bağımlılığı ve uyuşturucu ile ilgili Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığı olarak çalışmalar yürütmekteyiz. Gençleri sokaktan ve kötü alışkanlıklardan uzak tutarak ,geleceğimizi, yarınlarımızı ipotek altına almaya çalışan güçlerin eline bırakmayacağız. fikren, ruhen ve bedenen sağlıklı bir nesle ihtiyacımız var. Gençlerimiz bizim yarınımızdır ve bizim kaybedecek yarınımız yok.  Bu sebeple madde bağımlılığı ile alakalı çalışmalarımız İl genelinde devam edecektir." dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Malatya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Tütün ve diğer bağımlılık yapan maddelerle mücadele Kordinatörü Bülent Gazi Ceylan “Bağımlılık İle İlgili Temel Kavramlar, Bağımlılık Yapıcı Maddeler, Madde Bağımlılığına Götüren Riskler, Aileye Yaklaşım ve Yasal Süreçler”ile ilgili açıklamalarda bulundu.Ceylan, ‘madde kötüye kullanımı çok çeşitli yönlerden mücadele edilmesi gereken bir halk sağlığı sorunudur’dedi ve madde bağımlılığına dikkat çekerek , gençlerimizi bu sorundan uzak tutmak adına yapılacak önleme çalışmalarının öneminden bahsetti.

 

HABER: FİLİZ YAVUZKURT

Bakmadan Geçme