Malatya Otizm Derneği Başkanı Baydaş, Başkan Gürkan'ı Ziyaret Etti

Malatya Otizm Derneği Başkanı Alaattin Baydaş

Malatya Otizm Derneği Başkanı Alaattin Baydaş, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Başkan Gürkan, engellilerin ihtiyacı olan Engelsiz Yaşam Merkezi’ni kısa bir süre sonra hizmete sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Malatya Otizm Derneği Başkanı Alaattin Baydaş, beraberinde derneğin yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü. Ziyarette konuşan Malatya Otizm Derneği Başkanı Alaattin Baydaş, Battalgazi Belediyesi tarafından temeli atılan ve kısa sürede hizmete sunulması hedeflenen Engelsiz Yaşam Merkezi’nden dolayı Başkan Gürkan’a teşekkür ederek, “İşiniz gücünüz rast gelsin. Sosyal devlet anlayışı budur. Hakikaten siz bunu yapıyorsunuz. Bizlerde gelip sizlere teşekkür etmek ve dualarımızı eksik etmeyeceğimizi belirtmek istediğimizi söylemek için buradayız. Allah sizden razı olsun.  Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi biterse, hakikaten bu meleklerimiz oradan faydalanacak. Bu gibi hizmetlerin artması dileğiyle Allah sizlerden razı olsun” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bizim Sosyal Belediyecilik anlayışı içerisinde toplumun bütün kesim ve kesitlerini kucaklamak ve onlara uygun şehri dizayn etmek, bizim sorumluluk ve görevimizin içerisinde olan işlerdir. Bu anlamda biz Engelsiz Yaşam Kampüsü’nün temelini geçtiğimiz aylarda attık. İnşallah Aralık ayı içerisinde de o Engelsiz Yaşam Merkezi’nin bütün topluma hitap edebilecek şekilde hizmete açacağız. Burası yüzme havuzundan, atölyelerinden, dinleme salonlarından, kafeteryasından ve ailelerimizin hiç olmazsa belli bir süre çocuklarını oraya bırakıp, kendi işlerini takip etmeleri ve aynı zamanda çocuklarının birbirlerine hemhal olmalarını sağlayabilecek bir kampüs ortamı gerçekleştirme amacındadır.  İnşallah 3 Aralık’tan önce Malatya’daki halkımızın hizmete sunulması noktasında Engelsiz Yaşam Merkezi’ni sizlerin hizmetine sunacağız. Önemli olan sosyal belediyecilik görev anlayışı içerisinde toplumumuzdaki yaşama zorluğu çeken insanlara, şehirleri engelsiz yaşama mekanları haline getirmektir. Yani şehirleri engelli yapılar üzerinde insanların rahat hareket edemeyeceği bir ortamdan öte, engelsiz bir yaşam mekanları oluşturmak bizim temel görevimizdir. Bizde bu çaba ve gayret içerisinde çalışmaları devam ettiriyoruz. Tabi bu Engelsiz Yaşam Kampüsü, Güneydoğu ve İçanadolu’da ilk ve tek olduğu aldığım bilgiler doğrultusunda. Türkiye’nin sayılı yerlerinde var. Bunun işletmesinin ve devam ettirilmesinin de zor olduğunu biliyorum” diyerek, engelli vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması bakımında büyük önem arz ettiğini söyledi.

Yorumlar 1

Bakmadan Geçme