Malatya Açık Hava Çocuk Filmleri Festivali

Malatya'da çocuk işçiliğe farkındalık yaratmak amacıyla çok güzel işler yapılıyor.

Ahbap Malatya üyeleri tarafından, bu yıl 1.si düzenlenen Malatya Çocuk Filmleri Festivali kapsamında ilk durak,Yeşilyurt Belediyesine bağlı Örenönü Mahallesi oldu. Yaklaşık 20 gönüllüden oluşan ekip, toplamda 50 kişi olan grup arkadaşlarınında manevi destekleri ile çocuklara unutulmaz anlar yaşattı, çocuklarla cocuk olan üyeler mahalle halkına da kayısı işlerinde yardım etmeyi ihmal etmedi.

Yüz boyalarıyla çocukları, balonlarla çevreyi renklendiren gençlerin patlamış mısır, limonata ve şeker ikramlarıyla adeta festival tadında geçen açık hava sinema gününe ilginin büyük olduğu gözlemlendi.

Grup üyeleri,  "Bir hayalimiz vardı, bunun için yola çıktık ve bugün buradayız. Bu gülen yüzler yarınları aydınlatacak kadar güzel ve umut verici. Sayıları 2 milyonu bulan çocuk işçiler ve bu yolda her yıl hayatlarını kaybeden onlarca çocuğa dikkat çekmek için biz bu işe başladık ve bunu devam ettirme niyetindeyiz fakat sponsor noktasında sıkıntılarımız mevcut bunu da bize destek olmak isteyenler sayesinde ileride çözebileceğiz, biz bu konuda en çok Malatya Büyük Şehir ve ilçe belediyelerimizin desteğini bekliyoruz. Yanımızda olan herkese ve kocaman Ahbap ailesine çok teşekkür ediyoruz." dediler.

Bakmadan Geçme