Makinist İşçiliği Kurs Duyurusu

TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü taşra birimlerine alınacak işçi makinist personelin istihdamı öncesinde

TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü taşra birimlerine alınacak işçi makinist personelin istihdamı öncesinde “ Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliği” kapsamında mesleki yeterliliğe dayalı eğitimi uygulamaya konulacaktır.  Başvurular İşkur Üzerinden Yapılacaktır.

Kurs 1 grup halinde toplam 20 kişi ile düzenlenecek olup, 07.05.2018 tarihinde başlayacaktır.  Meslek Yüksek Okullarının; Elektrik, Elektrik-Elektronik, Makine, Motor, Raylı Sistemler Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Raylı Sistemler Makine Teknolojisi, Raylı Sistemler Makinistlik bölümlerinden mezun olmuş olmak, 2016 KPSS P93 puan türünden en az 60 almış olmak, son başvuru tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak, erkek adayların son başvuru tarihi itibariyle askerlik görevini yapmış, muaf veya 31.12.2018(dâhil) olmak üzere tecilli olmak, sağlık durumu makinist olarak görev yapmaya uygun olmak şartları aranmaktadır. Ayrıntılı bilgi için: ww.tcddtasimacilik.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

SON BAŞVURU TARİHİ                                 :21 Şubat 2018

ÖNGÖRÜLEN MÜLAKAT TARİHLERİ        : 05 Mart -06 Nisan 2018

KPSS 93 puan türünden en az 60 puan alan adaylar arasından başvurulan ildeki puan sıralamasına göre ilk 60 aday mülakata çağrılacaktır.

KURSLARIN  PLANLANAN UYGULAMA TARİHLERİ

Malatya                                                              07 Mayıs 2018                   02 Kasım 2018

 

İŞKUR TARAFINDAN AÇILACAK MAKİNİST KURSUNA BAŞVURU YAPACAK ADAYLARIN BİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

 

1-      Kurs istihdam garantisiz açılacaktır.

 

2-      Farklı illerde açılacak olan kurslara şartları taşıyan herkes ikamet şarttı aranmaksızın başvuru yapılabilecektir. Ancak kursa katılım için yalnız bir il için başvuru yapılacaktır.

3-      KPSS Önlisans puan (P93) türüne göre puan üstünlüğü dikkate alınarak başvuran adayların İŞKUR tarafından sıralanmasına müteakip, eğitime alınacak kursiyerlerin 3 katı kadar aday kursiyer seçimi için davet edilecektir.

4-      Kursiyer seçimleri TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğünce görevlendirilecek Komisyonca Ankara’da yapılacaktır. Kursiyer seçimlerine istenildiği takdirde İŞKUR İl Müdürlüğünden veya İŞKUR Genel Müdürlüğü birimlerinden personel görevlendirile bilinecektir.

5-      Kursiyer seçim tarihleri daha sonra TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğünce belirlenecektir.

6-      Daha önce İŞKUR iş birliği ile açılan Tren Makinisti Kursuna katılan, 15 Ocak 2018 tarihinde  ve 29 Ocak 2018 tarihlerinde başlayan kurslara katılmaya hak kazanan adayların başvurusu kabul edilmeyecektir.

7-      İŞKUR tarafından açılacak kursu tamamlayanlar, sertifika vermeye yetkili kurumdan 11UY0035-Tren Makinisti - (Seviye 4) belgesi almak zorundadır. Bu belgeyi almayanlar TCDD Taşımacılık AŞ tarafından açılacak iş ilanına başvuru yapamayacaktır.

8-      11UY0035-Tren Makinisti - (Seviye 4) sınav ve belgelendirme ücreti adaylar tarafından karşılanacaktır.

9-      TCDD Taşımacılık A.Ş.’de işe başlayan adaylar, özür nakilleri dahil en az 5 yıl boyunca nakil isteğinde bulunamayacaktır.

10-  İşe alınacak adaylar 4857 sayılı İş Kanununa tabi olarak çalışacaktır.

11-  İşe başladıktan sonra 2 yıl içerisinde, sağlık durumu makinist olarak çalışmaya elverişli olmadığı sağlık kurulu raporu ile belirlenenlerin sözleşmelerini feshetmeye veya sanatsız işçi kadrolarına atamaya TCDD Taşımacılık A.Ş. yetkilidir.

12-  İşe başladıktan sonra 7 yıl içerisinde isteği ile işten ayrılan veya 4857 sayılı iş kanununun 25. maddesinin 2. fıkrasına göre sözleşmesi feshedilenlerden, TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından verilen eğitim, kurs ve staj programları süresince aldığı ücretler ve bu sürelerde yapılan eğitim kurs ve staj giderlerinin ½ ’ü oranında tazminat talep edilir.

Bakmadan Geçme