Kuzey İmar Yolu'nun İsmi Belli Oldu

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, periyodik bilgilendirme ve değerlendirme toplantılarına devam ediyor.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, periyodik bilgilendirme ve değerlendirme toplantılarına devam ediyor. Başkan Yanılmaz, gerçekleştirildiği değerlendirme toplantısında Elazığ’ın sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda kalkınmasıyla ilgili yaptıkları çalışmalar ile belediyenin gerçekleştirdiği hizmetler hakkında bilgiler verdi.

Konuşmasına Kuzey Irak’ta pazar günü yaşanan 7,3’lük deprem sonrası hayatını kaybedenlere rahmet ve Irak halkına başsağlığı dileyerek başlayan Başkan Yanılmaz açıklamalarında şu ifadeleri kaydetti.

Hepimizin malumu üzere komşumuz Irak’ta yaşanan depremin ardından Türkiye yardım için harekete geçmiş ve Kızılay ekibi bölgeye ulaşan ilk ekip olmuştur. AFAD, Kızılay ve Genelkurmay Başkanlığımız hem havadan, hem de karadan bölgeye insani yardım malzemesi ulaştırarak depremzede kardeşlerimizin yanında oldu. Bir kez daha hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

“YERLİ OTOMOBİL HEYECANINI YAŞIYORUZ”

Ülke gündeminin en önemli maddesini oluşturan ve tamamen yerli ve milli üretim olarak hayata geçirilecek otomobil projesine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Başkan Yanılmaz, olayın Elazığlılar açısından daha farklı bir heyecan oluşturduğunu belirtti. Yerli otomobil motorlarının üretileceği iller arasında Elazığ’ın en güçlü konumda bulunan il olduğunu vurgulayan Başkan Yanılmaz, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“Bu güzel ve gelecek adına önemli olan heyecanı biz Elazığlılar olarak daha farklı yaşıyoruz. Türkiye’nin geleceğine yönelik en önemli yatırımlardan biri olan yerli otomobil üretiminde, Elazığ olarak babayiğitlere katkı sağlamak istiyoruz. Araç, insansız hava araçları ve helikopter motorları üretimiyle dünyanın dört bir yanına ihracat yapan değerli yatırımcımız Muzaffer Sezgin, motor üretimi noktasında uzmanlar tarafından en yetkin isim olarak gösteriliyor. Elazığ milli otomobillerin motorlarının üretileceği en ideal ildir. Hem sanayi kültürümüz ve alt yapımızla, hem de teknik üniversite olarak dünyada adından söz ettiren Fırat Üniversitemizin katkılarıyla Elazığ olarak yerli otomobil üretimine biz hazırız ve talibiz”.

TÜRKİYE UNESCO YÜRÜTME KURULUNDA

Türkiye'nin UNESCO Yürütme Kurulu'na seçilmesinin şehrimiz açısından önemli bir kazanım olduğunu belirten Başkan Yanılmaz, Harput’un tanıtım ve restorasyon çalışmalarının yoğun bir tempoda sürdürüldüğünü belirtti.

“ELAZIĞ ORCİĞİ” TESCİLLENİYOR

Yöresel lezzetimiz ve en önemli değerimiz olan Elazığ Orciğinin Türk Patent Kurumu tarafından tescillenme aşamasına girdiğini belirten Başkan Yanılmaz, şehrin yöneticileri olarak Elazığ’ın tüm değerleriyle hak ettiği noktaya taşınması için gayretlerini sürdüreceklerini belirtti.

ŞEHRİN TANITIMI VE KALKINMASI  GAYRETLERİ

Şehrimizin gelişimi ve tanıtımı için Valiliğimiz, Belediyemiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla güç birliği içinde çalışmaya devam ettiklerini belirten Başkan Yanılmaz, göreve geldikleri günden itibaren şehrin tanıtımı ve ekonomisine katkı sağlamak adına çok farklı kesimlerle bir araya geldiklerini ve şehri hep birlikte yönetme anlayışıyla hareket ettiklerini belirtti.

Mayıs 2016’da Kadın Muhtarlar Derneği üyelerini Elazığ’da ağırladıklarını, Kasım 2016’da Platform 23 etkinlikleri kapsamında Elazığ Dernekler Federasyonu (ELFED) tarafından İstanbul’da düzenlenen organizasyonda Elazığlı işadamları ve bürokratlarla bir araya geldiklerini, Aralık 2016’da ise Platform 23 üyesi işadamlarını şehrimizde ağırladıklarını belirten Başkan Yanılmaz, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“Aralık 2016’da Antalya’da 30 ülkeden 320 delegasyon ve işadamının katılımıyla gerçekleştirilen Türk-Arap Ekonomi ve Stratejik İşbirliği Derneği (TASCA) tarafından organize edilen “Ortaklık ve Kalkınma” konulu Türk-Arap İş Formuna onur konuğu olarak katıldık. Burada da şehrimizin ekonomik değer ve fırsatlarını, önceliklerini paylaştık.

Ekim 2017’de Karakoçanlı işadamlarını ağırladık. 18 Ekim’de Çin’den ilimize gelen yatırımcıları ağırladık. 2 Kasım 2017 Yatırım ortamını tanımak ve bilgi almak amacıyla ilimize gelen SMM Tekstil Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şimşek ve firma yetkilileri ile LC Waikiki firma yetkilileriyle bir araya geldik” dedi.

150 ÇEŞİDİYLE ELAZIĞ MUTFAĞI

Türkiye'de çeşit bakımından en zengin mutfağa sahip illerin başında Gaziantep ve Elazığ’ın geldiğini söyleyen Başkan Yanılmaz,  ortalama 150 çeşit yemek, tatlı ve içecekten oluşan Elazığ mutfağı ile tam anlamıyla bir hazine barındırdığını belirtti.

“Zengin bir gastronomi kültürüne sahip olan Elazığ mutfağı, Oğuzlara kadar uzanan tutmaç, umaç aşı, kara kavurma gibi yemeklerle cazibesini korumaktadır” diyen Başkan Yanılmaz, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“Elazığ mutfağı yemek çeşitliliğinin yanı sıra yemek kültürüyle ve sofra adabıyla da ayrıcalıkla bir yere sahiptir. Harput mutfağımız lezzeti ve sunumu ile kültür ve medeniyetimizin tanıtımına ve turizmine önemli katkılar sağlayacaktır. Yöremizde üç öğün yemeğin dışında kuşluk yemeği ve özellikle yatsılık denilen pestil, ceviz, orcik, meyve gibi yiyeceklerin bulunduğu sofralar da gastronomi kültürümüzün vazgeçilmez bir parçasıdır. Elazığ Belediyesi olarak sahip olduğumuz eşsiz kültür ve medeniyet mirasımızı her açıdan yaşatmayı temel ilkemiz olarak kabul ediyoruz. Bu hedef doğrultusunda Tüm Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyon Başkanı Gökhan Tufan, Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyon Başkanı Ali Geyik, Elazığ Aşçılar ve Pastacılar Dernek Başkanı İsmail Can beraberindeki heyetle bir araya gelerek, gastronomi kültürümüzün yaşatılması ve güçlendirilmesi adına yapabileceğimiz çalışmalara ilişkin istişarelerde bulunduk” dedi.

ELAZIĞ JEOTERMAL BELEDİYELER BİRLİĞİ ÜYESİ

Şehrimizin kalkınması ve gelişimi adına gerçekleştirdikleri girişimler doğrultusunda önemli bir adım daha attıklarını belirten Başkan Yanılmaz, Elazığ Belediyesi olarak, jeotermal kaynağa sahip belediyeler ile bir araya gelerek  çalışmalar yapacaklarını bu bağlamda jeotermal enerjinin farklı alanlarda kullanımını yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalar yürüten Türkiye Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği (JKBB)’ne üye olduklarını söyledi.

Gelişen ve değişen dünyada jeotermal enerjinin öneminin her geçen gün daha da arttığını belirten Başkan Yanılmaz,  Elazığ’ın ve bölgesinin jeotermal kaynaklar açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve İlimizde geleceğin enerjisi olarak tanımlanan jeotermal enerjinin daha etkin kullanılması noktasında önemli kazanımlar sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Bu bağlamda Golan Kaplıcalarının, Pertek Termali ve Sivrice Abutahir Jeotermal çalışmasının çok önemli olduğunu belirten Başkan Yanılmaz, bu konuda farkındalığı artırmak için gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.

ELBÜS, 2018’DE YOLLARDA

Şehir içi ulaşımda Türkiye’de bir ilk olan 18 metre uzunluğunda bataryalı elektrikli otobüsler (ELBÜS) yakın bir zamanda yollarda olacak diyen Başkan Yanılmaz, açıklamalarına şu şekilde devam etti.

“Elazığ, toplu taşımada son teknolojiye sahip, 150 yolcu kapasiteli, asfaltta yol alabilen, tek seferlik sarj ile 250 km yol alabilen bataryalı elektrikli otobüslerle şehir içi ulaşımda hız, kalite ve konforu yaşayacak. Hilalkent (İletişim Fakültesi de dahil olmak üzere) Doğukent arasında, hastaneleri de içine alacak bir güzergahta 10 dakikada bir duraklara ulaşacak olan yüksek yolcu kapasitesine sahip bataryalı elektrikli otobüslerle şehrin doğusu ile batısı arasında daha hızlı, erişilebilir ve çevreci şehir içi ulaşım hizmeti sunulacak. Çok hızlı bir şekilde sürdürdüğümüz çalışmalarımızın neticesinde 2018 yılı içerisinde ELBÜS inşallah sokaklarımızda yollarımızda olacak”.

 

 

 

“ELBÜS’ÜN RENGİNİ HEP BİRLİKTE BELİRLEYELİM”

Şehir içi ulaşıma yeni bir boyut getirecek olan ELBÜS’ün rengini belirlemek amacıyla bir anket çalışması düzenleyeceklerini söyleyen Başkan Yanılmaz,  hemşerilerimizin de fikrini alacaklarını belirtti.

KUZEY İMAR YOLU’NUN İSMİ BELLİ OLDU

Şehri kuzeyden kuşatan ve başta Zübeyde Hanım Caddesi olmak üzere şehrin trafik yükünü kuzey eksenli olarak kaydırarak, şehir içi trafiğin rahatlamasına büyük katkı sağlayan şehirlerarası yol kalitesindeki Kuzey İmar Yolunun isminin, Meclis kararı doğrultusunda, siyaset ve bilim adamı kişiliğiyle ülkemizin yetiştirdiği en önemli değerlerimiz arasında yer alan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı olacağını belirten Başkan Yanılmaz, yeni ismiyle Kuzey İmar Yolu’nun ilimize hayırlı olmasını diledi.

ORDUEVİ KATLI KAVŞAKTAN SONA DOĞRU

2017 yılı projelerimiz arasında yer alan ve Mart ayı sonunda start verilen çalışmalar doğrultusunda; Kazım Karabekir Caddesi ile Necdet Doğan Caddesi’ni birbirine bağlayan 413 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğindeki altgeçit inşası tamamlanarak, asfalt seriminiN ardından 29 Ekim’de trafiğe açıldığını belirten Başkan Yanılmaz, “Hafta sonu gerçekleştirilen asfalt çalışmalarıyla da zemin yollar trafiğe açılarak, kavşak projesi yüzde 70 oranında faaliyete geçirilmiş oldu” dedi.  Altgeçit yüksekliğinin karayollarının belirlediği yükseklik standartlarına uygun olarak inşa edildiğini belirten Başkan Yanılmaz, yine karayolları tarafından belirlenen yük sınırına uygun olarak trafiğe çıkan bütün tır ve kamyonların yoldan sorunsuz bir şekilde geçebileceğini söyledi.

İSTASYON KAVŞAĞI ALTGEÇİT PROJESİ DEVAM EDİYOR

İstasyon Kavşağı Alt Geçit çalışmalarında sona gelindiğini belirten Başkan Yanılmaz, sözlerine şu şekilde devam etti:

“İstasyon Kavşağı Alt Geçidi’nin doğu istikametindeki üst yollar araç trafiğine açıldı. Böylece doğu yönlü araç trafiğinin (Diyarbakır, Bingöl, Karakoçan, Kovancılar, Palu ve doğu mahalleleri) şehir merkeziyle bağlantısı sağlandı. Batı kısmı üst yollar asfalt altyapı çalışmaları ise devam ediyor. Alt geçit doğu kısmı PMT serimi tamamlandı. Doğu kısmı üst yollarda bordür çalışmaları tamamlandı, batı kısmında çalışmalarda sona gelindi. Altgeçit korkulukların montaj çalışmaları devam ediyor” dedi.

2. HARPUT CADDESİ YENİLENDİ

‪2.Harput Caddesi’nin, gerçekleştirdikleri çalışmalar neticesinde yepyeni bir görünüme kavuştuğunu belirten Başkan Yanılmaz, asfalt, kaldırım yenileme ve dekoratif aydınlatma çalışmalarıyla caddeye farklı bir prestij kattıklarını söyledi.

CİP BARAJI MESİRE ALANI PROJESİ TAMAMLANDI

Elazığ Belediyesi tarafından şehrin en büyük dinlenme ve piknik alanı olarak düzenlenen Cip Barajı Mesire Alanında çalışmaların tamamlandığını ve son düzenlemelerin gerçekleştirildiğini belirten Başkan Yanılmaz,  sözlerine şu şekilde devam etti:

“Sosyal ve sportif donatılarla yepyeni bir kimlik kazandırılan, her yaşa ve her kimliğe hitap edecek 424.000 metrekarelik mesire alanı (Gölet dahil 1 milyon 524 bin metrekare), kamelyaları, piknik masaları, koşu, yürüyüş ve bisiklet yolları, açık alan fitnes sahaları, futbol ve voleybol sahaları, çocuk oyun alanları, yapay şelale, doğal amfi tiyatrosu, gezinti alanları, seyir alanları, otopark ve mescidiyle tam donanımlı dinlenme alanı olarak düzenlendi. Şehrimizi yepyeni bir sosyal alana daha kavuşturuyoruz. İlimize hayırlı olsun” dedi.

2. LOT SIZINTI SUYU HAVUZU VE ARITMA ÇAMURU DEPOLAMA

Katı atık depolama sahasında mevcut lota ek olarak 16.05.2017 tarihinde yüklenici firma ile imzaladıkları sözleşme doğrultusunda “Katı Atık Düzenli Depolama Sahası 2. Lot ve Sızıntı Suyu Havuzu, Arıtma Çamurları Depolama Alanı Yapımı” çalışmalarına devam ettiklerini belirten Başkan Yanılmaz, yüzde 55 oranında tamamlanan çalışmalar doğrultusunda çevreyi korumak amacıyla sahada 3.5 milyon TL değerindeki bir çalışmayla taban izolasyonu gerçekleştirdiklerini söyledi.

GENÇLER, GENÇLİK YAŞAM MERKEZİNDE

15-30 yaş grubundaki gençlerimizin serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal faaliyetler ile değerlendirerek gençlik faaliyetlerini planlamak, programlamak, yönetmek ve geliştirmek gibi girişimlerde bulunacakları Gençlik Yaşam Merkezimizi Kültür Park yerleşkesinde 2 Kasım 2017’de hizmete açtıklarını belirten Başkan Yanılmaz, Genç Yaşam Merkezi bünyesinde; robot odası, Edebiyat Okumaları ve Düşünce Atölyesi, müzik odası (ud, gitar, ney, bağlama), satranç odası, mangala odası, Elazığ Kültür Köşesi, aktivite alanları, motivasyon seminerleri yer alıyor dedi.

YENİ MAHALLE’YE  SPOR VE YAŞAM MERKEZİ

‘Her Mahalleye Bir Spor ve Yaşam Merkezi Projesi kapsamında üçüncü merkezi Yeni Mahalle’de hizmete açtıklarını belirten Başkan Yanılmaz, her yaştan vatandaşın spor merkezlerine yoğun ilgi gösterdiğini ve bu çalışmaların başka mahallelerde de devam edeceğini söyledi.

YENİ PARKLAR VE SEMT SAHALARI

2017 yılında 42 adet olmak üzere görevde bulundukları süre içerisinde toplam 91 yeni mahalle parkını hemşerilerimizin hizmetine sunduklarını belirten Başkan Yanılmaz yine 2017 yılı içerisinde 8 adet olmak üzere toplamda 34 yeni semt sahasını vatandaşlarımızın hizmetine sunduklarını söyledi.

 

Bakmadan Geçme