Kur'an Ve Sünnet Bütünlüğü

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması'nın Bu Yılki Konusu:

Server Gençlik ve Spor Kulübü’nün “Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları” çerçevesinde gerçekleştirdiği, farklı kategorilerde 7’den 70’e yarışma fırsatı veren “Ödüllü Kitap Okuma Yarışmaları” bu yıl da tüm hızıyla devam ediyor.

Bu yıl altıncısı gerçekleştirilecek olan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’nın konusu “Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü” olarak belirlendi. 7’den 70’e her yaştan insana yarışmaya katılma fırsatı veren Ufka Yolculuk, 8 farklı kategoriden oluşuyor ve her gruptan farklı yaş gruplarını sınava tabi tutuyor. ÖSYM’den sonra Türkiye’nin en büyük sivil yarışma organizasyonu olma özelliğini taşıyan Bilgi ve Kültür Yarışmalarına geçtiğimiz yıl 590 bin kişi müracaat etmişti. Yarışmada dereceye girenler Umre ile birlikte çok sayıda hediyelerle ödüllendiriliyor.

Ufka Yolculuk 6 Kültür Yarışmaları kapsamında 2017 yılı Yeni Dönem Toplantısı Türkiye genelinden gelen gönüllülerin de katılımı ile Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde yapılmasının ardından Malatya’da da çalışmalar başladı. Yurt içinden ve dışından binlerce gönüllünün organizasyonuyla gerçekleştirilen yarışmanın bu yılki Malatya İl Temsilcisi Eğitimci Cemil Cengiz Uğur oldu. Geçtiğimiz yıl ise İl Temsilciliğini Eğitimci Hulusi Arıkan gerçekleştirmişti. Hulusi Arıkan, geçtiğimiz yıl edindiği tecrübelerle İl Temsilcisi olan Cemil Cengiz Uğur’a yardımcı olarak görevlendirildi. İlk toplantısını geçtiğimiz günlerde yapan Ufka Yolculuk Malatya Temsilciliğinde gönüllüler belirlenerek görev dağılımı da yapıldı. Bu yılki Ufka Yolculuk Yarışma organizasyonunda Cemil Cengiz Uğur, Hulusi Arıkan, Talha Özdil, Abbas Aksoy, Mehmet Hanifi Seldüz, Hasan Çolak, Ahmet Alacahan, Sinan Cavlak, Mehmet Kaçmaz, Recep Ünal, Mehmet Bıçak ve Ersoy Kaba aktif görev alacak isimler olarak belirlendi. Ayrıca ilçe temsilcileriyle birlikte çok sayıda kişi organizasyonun çeşitli aşamalarında görev alacak.

Sınav kayıt tarihi, sınav tarihi, kaynak kitap, dereceye gireceklere verilecek Türkiye ve Malatya ödülleri ise önümüzdeki haftalarda açıklanacak.

Bakmadan Geçme