Komşuluğun Resminin Çekileceği Ulusal Fotoğraf Yarışması Başladı

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi tarafından 2017 yılının lokomotif projesi olan “Komşuluk Kültürü” projesi yapılan farklı etkenliklerle devam ediyor. Bu kapsamda başlatılan ulusal fotoğraf yarışmasına başta Malatya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Fotoğrafçılık Federasyonu ve Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği destek veriyor.

Komşuluk temalı fotoğraf yarışması ile ilgili Malatya Büyükşehir Kent Konseyi’nde Genel Sekreter Abdullah Pektaş, Jüri üyeleri İnan Orhan ve Ramis Akar’ın katılımıyla yapılan basın açıklamasında yitirilen öz değerlerimizin yeniden gün yüzüne çıkarılması için buna benzer çalışmaları sürdürülmesi temennisinde bulunuldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Genel Sekreter Abdullah Pektaş Malatya Büyükşehir Kent Konseyi olarak toplumsal değerlerimizi ön plana çıkarmak adına çalışmalar yürüttüklerini komşuluk kültürü projesi kapsamında düzenlenen fotoğraf yarışmasının da bu çalışmanın önemli bir ayağı olduğuna işaret ederek destek veren Malatya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Fotoğrafçılık Federasyonu, Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği ve jüri üyelerine teşekkür etti.

Son Başvuru Tarihi 28 Ekim

28 Ekim’e kadar TFSF’nin sayfası üzerinden başvuruların alınacağını belirten Pektaş, dört Kasım tarihinde jüri değerlendirmesinin akabinde seçilen resimleri altı Kasım tarihinde açacakları bir sergi ile kamuoyunun ilgisine sunacaklarını söyledi.

Fotoğraf sanatçısı ve aynı zamanda jüri üyesi olan İnan Orhan Malatya Büyükşehir Kent Konseyi’nin çalışmalarını büyük bir beğeni ile takip ettiklerini, özellikle toplumsal konulara ilişkin yapılan çalışmaların kıymetli olduğunu belirterek bu anlamalı çalışmada yer almanın kendileri için mutluluk verici olduğunu söyledi.

Daha sonra söz alan Fotoğraf sanatçısı Ramis Akar, bu yarışmanın ulusal bir yarışma olduğunu, dolayısıyla Edirne’den Kars’a kadar fotoğraf severlerin bu yarışmaya katkı sağlamalarının önemli olduğunu belirtti.

Genel sekreterlikten verilen bilgiye göre Yarışma fotoğraflarının online (çevrimiçi) olarak gönderilmesi, http://www.malatyakentkonseyi.com adresinden yönlendirmeler izlenerek veya doğrudan http://www.tfsfonayliyarismalar.org adresinden üyelik ve fotoğraf gönderme yönergeleri takip edileceği belirtildi.

Ödül-Sergilemeler:

Birincilik                            3.000.TL

İkincilik                              2.000.TL

Üçüncülük                        1.000.TL

Mansiyon (1 adet)         500.TL

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Özel Ödülü 500.TL

Sergileme (En fazla 30 adet) 250. TL

Bakmadan Geçme