Komşu İl Malatya'dan Down Cafe'ye Ziyaret

Elazığ Belediyesi'nin sosyal projeleri arasında yer alan engellerin sevgiyle aşıldığı Down Cafe, Malatya İnönü Üniversitesi öğrencilerini ağırladı.

İnönü Üniversitesi Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Sağlık Bilimleri Odyoloji Fakültesi öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Elazığ Belediyesi tarafından hayata geçirilen Down Cafe’de gönüllerince eğlendi.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilimize gelen öğrencilerle Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Down Sendromlular Derneği Başkanı Feti Ahmet Balin Kültür Park’ta bulunan ve toplumsal farkındalığın artmasına katkı sağlayan Down Cafe’de bir araya geldi.

Malatya ER TV Düş Perisi Program sunucusu Şadiye Özbey Eroğlu, öğrencilerin bu güzel anına ev sahipliği yapan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ile bir röportaj gerçekleştirdi. Program sunucusu Eroğlu, Down Cafe’nin özel çocuklar için güzel bir mekân haline geldiğini belirterek Başkan Yanılmaz’a teşekkür etti.

BAŞKAN YANILMAZ:

“DOWN CAFE TÜRKİYE’DE SES GETİRDİ”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Down Cafe’yi ziyaret eden öğrencileri daha sonra Köfteciler Sokağı’nda ağırladı. Burada bir açıklama yapan Başkan Yanılmaz, Down Cafe’nin Türkiye'de ses getiren ve bu özel çocuklarımızın dinlendiği, çalıştığı bir yer haline geldiğini belirterek açıklamasında şunları kaydetti:

“Malatya İnönü Üniversitesi'nden çok değerli öğrencilerimizi şehrimizde ağırladık. Öncelikle Down Sendromlu çocuklarımız için açmış olduğumuz Down Cafe’yi ziyaret ettik. Daha sonra yine birlikte bir seyahat yaparak Elâzığ’da yapılan çalışmaları gördük ve uzun da bir yürüyüş yaparak Köfteciler Sokağı’na geldik. Köfteciler Sokağı, Elazığ dışından gelen misafirleri ağırladığımız bir yer haline geldi. Hedefimizde Elâzığ’ı bir turizm, kongre ve konferans merkezi haline getirmektir. Down Cafe ve diğer hizmetlerimizde emeği geçenlere çok teşekkür ediyor, bundan sonra da aynı heyecanla çalışacağımızı ifade etmek istiyorum.”

 

Bakmadan Geçme