Kiraz Muhtarlar Her Şeyin En İyisine Layık

'MUHTARLARIMIZ MAHALLELERİNDE AYNI ZAMANDA BİR MAHALLE BÜYÜKLÜĞÜ ROLÜNÜ ÜSTLENİYORLAR.'

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Enver Kiraz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Muhtarlar Günü dolayısıyla Yeşilyurt Muhtarlar Derneğine ziyaret gerçekleştirdi.

 

“MUHTARLAR DEMOKRASİNİN EN ÖNEMLİ UNSURUDUR”

Ziyarette CHP İl Başkanı Enver Kiraz şunları ifade etti. “Muhtarlar günü dolayısıyla Yeşilyurt Muhtarlar Derneğimize, Başkanımıza ve Yönetim Kuruluna bir ziyaret gerçekleştiriyoruz. Bu ziyaretin amacı sizin nezdinizde bütün muhtarlarımızın Muhtarlar Gününü kutlamak. Her zaman söylüyoruz muhtarlık halk tarafından direk seçilen ve hiç kimsenin böyle belirleyici olmadığı siyasi partilerden de çeşitli belediye meclis üyeleri seçiliyor, milletvekilleri seçiliyor ama parti liderleri burada çok belirleyici rol oynuyor. Bir kişinin iki dudağı arasında bugün milletvekilleri seçiliyor ve belirleniyor. Tabi öyle kurumlarda bir kişinin iki dudağı arasında seçilirken muhtarların direk halk tarafından seçiliyor olması demokrasinin en temel unsurlarından birisinin muhtarlık olduğunu bize göstermektedir.

 

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ MUHRARLARIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi olarak muhtarların sorunlarını da sürekli gündeme getiren ve çözümü noktasında da uzun süredir böyle büyük bir çaba sarf eden bir anlayışla hareket ediyoruz. Mecliste de milletvekillerimiz bu konuda önemli çaba sarf ediyorlar. Daha önce de Malatya milletvekilimiz rahmetli Mevlüt Aslanoğlu’nun başlatmış olduğu muhtarlarla ilgili projeler daha sonra Milletvekilimiz Veli Ağbaba tarafından da desteklenerek sürdürüldü. Dolayısıyla haklarını almalarına rağmen muhtarların çoğu önemli müessese olduğunu muhtarın mahallede gerçekten sadece muhtarlık görevini yapmadığı bir mahalle büyüklüğü yaptığını, bir kavga olduğunda kavgayı önlediğini, iki tarafı barıştırdığını, kız alıp verme olayında devreye girdiğini ve birçok sosyal ve ailesel alanda da muhtarlarımızın önemli görevler üstlendiğini görüyoruz.

 

“MUHTARLARIN PROBLEMLERİ VAR”

Şuan da ki şartları da yeterli mi? Yeterli değil. Özlük hakları konusunda henüz önemli eksiklikler de söz konusu. Bir de mahallelinin hizmet noktasında ilk muhatabı muhtardır. Mahallenin muhtarı olduğu ve sorunları daha hızlı çözmesi için mutlaka muhtarların belediye meclisinde yer almaları gerekiyor. Orada söz sahibi olması gerekiyor. Hiç değilse muhtarların bazı temsilcilerinin veya dernek başkanı sıfatındaki muhtarların mutlaka hem kendi ilçe bünyesindeki belediye meclislerinde veya büyükşehir belediye meclislerinde söz sahibi olacak bir düzenlemenin de, yapının da mutlaka getirilmesi gerekiyor. Tüm bunları bizlerde biliyoruz ve bunları gündeme getirmeye devam edeceğiz. Mahallesine, yöresine muhtarlarımızın daha iyi bir hizmet verebilmesi için bu düzenlemelerin yapılması, muhtarlarımızın devlet tarafından da önemli ölçüde desteklenmesi hem maddi ve sosyal, kültürel anlamda hem de özlük hakları noktasında önemli ölçüde desteklenmesi gerekiyor. Muhtarlık bu anlamda çok önemli bir görev. Bu zorlu görevi zor şartlarda yerine getirmeye çalışan mahallesi için buradaki ilişki de bulunduğu dostları için bu hizmeti yerine getirmeye çalışan bütün muhtarlarımızın bir kez daha muhtarlar gününü yürekten kutluyor, onlar her şeyin en iyisine layıktır.”

 

 “MUHTAR ŞAHBAZ; CHP İL BAŞKANINA VE MİLLETVEKİLİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Ziyarette bir konuşma yapan Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Salman Şahbaz ise “Muhtarlar günü nedeniyle bizleri ziyarete gelen Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Enver Kiraz ve yönetimine şahsım ve muhtarlarım adına teşekkür ederim. Bugüne kadar bizleri hiç yalnız bırakmayan CHP zaman zaman gelip sorunlarımızı sıkıntılarımızı makamımızda ve mahallemizde dinleyerek çözüm noktasında birçok çaba sarf etmişlerdir. Biz kendilerine her zaman teşekkür ediyoruz. Bu anlamda CHP Malatya Milletvekilimiz Veli Ağbaba da bizleri telefonla arayıp günümüzü kutladılar kendilerine de ayrıca teşekkür ederim. CHP’nin demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Malatya’da ülkemizin genelinde birçok hizmete imza atmıştır. Bu hizmetleriyle de beraber yaşıyoruz. Bu anlamda İl Başkanımız Enver Kiraz’a bir kez daha teşekkür ediyorum.”

 

Bakmadan Geçme