Keyfi Protokol Listesi Programa Gölge Düşürdü

Ramazan münasebetiyle Malatya Valisi Mustafa Toprak tarafından basın mensupları için düzenlenen ve yoğun katılımla gerçekleşen iftar yemeğinde keyfi protokol listesi maalesef programa gölge düşürdü.

Ramazan münasebetiyle Malatya Valisi Mustafa Toprak tarafından basın mensupları için düzenlenen  ve yoğun katılımla gerçekleşen  iftar yemeğinde keyfi protokol listesi maalesef programa gölge düşürdü.

 

Gazetecilerle bir araya geldiği İftar Yemeğinde konuşan Vali Mustafa Toprak , Malatya’da görev yapan tüm basın kuruluşlarını yakından takip etmeye çalıştığını , yapılan haberleri ve yazılan tüm köşe yazılarını mümkün olduğunca okuduğunu belirterek, basının Malatya’da hizmetlere olumlu yönde katkı sağladığını ifade etti. Malatya ‘da basının dilinden anlayan ve yapmış oldukları görev ve sorumluluğun tam anlamıyla farkında olan bir valinin olması çalışma şartlarımızın da iyileştirilmesi anlamında tüm basın camiası açısından büyük bir şanstır.

Bizler basın mensupları olarak bu şansın farkındayız ancak programı düzenleyen mercideki kişi ve sorumlular ya bu şansın farkında değil, yada bilerek özensiz davranış sergilemiş durumdalar. Kurum sorumluları Basın Çalışanlarını programa davet ederken Basın Protokolünü gözetmek zorundadır. Kimsenin keyfine göre düzenlenip,’’şunu seviyorum,şundan hoşlanmıyorum’’ diyerek ,protokol davet listesi yapamaz.Malesef protokol masasında görmüş olduğumuz keyfi ,eksik ve özensiz manzara  bizi üzmüş durumdadır. Basın İnternet Medya Yayıncılar Derneği Genel Başkanı ,Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube başkanı ve dikkatimizi çeken bir kaç basın sorumlusuna protokolde yer verilmemiş olması keyfi bir düzenlemenin sonucu olarak maalesef programa gölge düşürmüştür.

Halkın inanmadığı, desteklemediği kurum yada kişilerin hiçbir faaliyetinin başarıya ulaşma sansı yoktur.Bilinmelidir ki ,amaçların gerçekleşmesi yönündeki başarılar ,bağlantılı oldukları kesimlerin güven ve desteğini sağlayabildiği kadardır. Bu nokta da bakıldığında da bildiğiniz gibi basın en güçlü iletişim aracıdır.

Basın ile bu kadar yakından ilgilenen,haberleri takip eden,değer veren ve sarf edilen emeğin farkında olan Vali Mustafa Toprak Malatya için büyük bir şanstır. Bizler basın olarak Valimizin her adımın da yanında olacak, sesinin ulaşamadığı yerlere ses,g idemediği yerlere nefes olacağız. Vali Mustafa Toprak’ın fedakarca yürüttüğü çalışmaların kamuoyuna doğru ve etkin bir şekilde ulaşması için gereken tüm çabayı sarf edeceğiz. Haberdeki mesajın sorumlular tarafından dikkate alınması dileğiyle…

HABER: FİLİZ YAVUZKURT

Bakmadan Geçme