Keskin'den Başsavcı Usta ve Emniyet müdürü Urhal'a ziyaret

(MESOB) Başkanı Şevket Keskin, beraberinde oda başkanları ile birlikte Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta ve İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal'ı ziyaret etti.

Keskin, beraberinde Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve oda başkanları ile birlikte ilk ziyareti Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta’ya yaptı.

Ziyarette Usta’ya yeni görevinin hayırlı olmasını dileyen Keskin, Malatya’da esnaf ve sanatkar camiasının 40 oda ile birlikte yaklaşık 30 bin üyeden oluşan bir camia olduğunu ifade ederek, “Esnafımız her köyde ve ilçede tüm toplumun içine kök salmış bir camiadır. Ahilik kültürün yaşatan esnafımız her zaman devletimizin, milletimizin, bayrağımızın ve ezanımızın yanında olan bir kitlenin mensuplarıyız. Malatyalı olmanızdan dolayı Malatya’yı yakından biliyorsunuz. Malatya’daki görevinizden dolayı başarılar diliyoruz.  Malatya’da başarılı çalışmalar yapacağınıza inanıyoruz.” dedi.

Başsavcı Orhan Usta ziyaret için teşekkür etti.

Keskin ve beraberindeki esnaf odaları temsilcileri daha sonra İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal’ı ziyaret etti.  Ziyaret için teşekkür eden İl Emniyet Müdürü Dr. Urhal, “Esnaf ve sanatkarlarımıza sizlerin şahsında teşekkür ediyorum.  Malatya Emniyet Müdürlüğü olarak, Malatya halkımızın huzurunu, asayişini, kamu düzenini sağlama noktasında gerekli işbirliği ve koordinasyonu yapma anlamında her daim sizleri bulduk, hissettik ve gördük. Dolayısıyla bizlerde sizlerin yanınızdayız.” Dedi.

MESOB Başkanı Keskin ise,  Malatya’ya modern bir Emniyet binasının kazandırılmasından dolayı emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade ederek, “Güzel bir bina olmuş. Yıllardır birlikte çalışıyoruz. Esnaf ve sanatkarın içindesiniz. Emniyet ile halkımız arasında bir köprü oldunuz, dostluk kurdunuz. Esnaflarımız şunu söylüyor; ‘Emniyet Müdürüne rahat ulaşabiliyor ve gidip derdinimi anlatabiliyorum.’ Bu bizim için, esnafımız için ve toplum için önemli bir şey. Bizler için rahatlatıcı bir durum. Eskiden esnaflarımız Emniyet ile ilgili bir sorunları olduğu zaman, ‘Emniyet Müdürümüzden bir randevu alalım’ derdik. Şimdi bunu söylediğimiz zaman hem Emniyet Müdürümüz ve hem de sayın valilerimiz olsun,  bunu söyleyince, vatandaşımız, ‘Ben gidip görüşüyorum’ diyor. Bu durumdan biz mutluluk duyuyoruz.  Emniyet ve Jandarma, güvenlik kuvvetlerimiz, bu milletin öz evlatlarıdır. Malatya’mız bir huzur kenti, İnşallah bu böyle devam eder. Bu dönemde de Malatya huzur kenti olarak devam etti. Bireysel olaylar elbette var, bunun önüne geçmek mümkün değil.  Bütün illerde bu olaylar var. Biz Emniyetimizden razıyız.  Malatya’nın çıkarları ve huzuru için tüm kurumlarımızla işbirliği içindeyiz. Emniyet binasının hayırlı olmasını ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Malatya’nın böyle bir binaya ihtiyacı vardı.” diye konuştu.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren’de Emniyet’in yeni binasının hayırlı olmasını dileyerek,  “Yine binanın hayırlı olmasını diliyoruz. Esnaf camiası olarak birlik ve beraberlik için bulunacağız. Bunun için her zaman varız, Emniyetimizin yanındayız.” dedi.

 

 

Bakmadan Geçme