Kent Konseyi Kadın Meclisinden Sağlık Semineri

Elazığ Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından 'Meme ve Rahim Kanseri' konulu bir seminer düzenlendi.

Elazığ Kent Konseyi Kadın Meclisi, Halk Sağlığı Müdürlüğü KETEM Birimi işbirliğiyle Elazığ 75.Yıl Anadolu Lisesi’nde " Meme ve Rahim Kanseri " konulu bir seminer düzenlendi. Düzenlenen seminere Elazığ Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Keskin, Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve KETEM uzmanları, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Seminerde bir konuşma yapan Elazığ 75.Yıl Anadolu Lisesi Müdiresi Gülhan Acar, düzenlenen bu seminerden dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti.

 Daha sonra söz alan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Keskin, Belediye Bakanımız Sayın Mücahit Yanılmaz'ın önderliği ve himayelerinde kurulan Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak her daim kadınlarımızın yanında olacaklarını ve bu tür seminerler ile şehrimizde yaşayan bütün hanımefendilerin kanser hastalığı ile ilgili farkındalık oluşturmalarına bir nebzede olsa katkı sağlayacaklarını ifade etti.

“Sağlık kişilerin en değerli hazinesidir” diyen Kadın Meclisi Aile ve Sağlık Çalışma Grubu temsilcisi Arzu Tekin ise gelecek nesilleri yetiştirecek olan kadınların ve aile bireylerinin sağlığının da bir o kadar önemli olduğuna vurgu yaparak, güvenli, huzurlu, mutlu yarınlara ancak sağlıklı olursak kavuşabileceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde görev yapan Dr. Birsen Ademoğlu tarafından “Meme ve Rahim Kanseri” konulu seminer verildi. Dr. Ademoğlu, kanserde erken teşhisin çok önemli olduğunu ileri evrelerde tespit edildiğinde hastanın yaşam ömrünün çok ciddi bir şekilde düştüğünü ifade etti. KETEM aracılığı ile yürüttükleri kanser taramalarında çeşitli testler yaparak kansere yakalanmış hastaların tedavisine çok kısa sürede başladıklarını, 30-65 yaşındaki bayanların sağlık taramalarının ise ücretsiz gerçekleştirildiğini ifade etti.                                                                                                       

Bakmadan Geçme