Kayısı Ölüyor Malatya Eriyor

AĞBABA,ÜRETİCİ AĞAÇLARINI DEĞİL, AKP'YE VERDİĞİ OYU KESSİN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Üretici ağaçlarını değil, AKP’ye verdiği oyu kessin. Bu hem kendileri hem de Malatya için daha hayırlı olacaktır”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 2 milyon kayısı ağacının kesilmesi ile ilgili haberlerin ardından yaptığı yazılı açıklamada, “Ekonomisi kayısıya bağlı bir kentte  2 milyon kayısı ağacı kesilmiş, ziraat odaları,birkaç üretici ve CHP dışında sesi çıkan yok. Bu sessizlik Malatya’nın sonunu hazırlıyor. Unutulmamalı ki kayısı Malatya için hava kadar su kadar önemlidir.Kayısı Malatya’da sadece üreticiyi değil, tüm ekonomiyi etkilemektedir” dedi.

AKP KADAR ONLAR DA SUÇLU

“Yıllardır üreticilerin sorunlarını dile getirmemize rağmen sorunlara kulak tıkayanlar, 2 Milyon kayısı ağacının kesilmesinin dolaylı değil, asıl sorumlusudur” diyen Ağbaba, “Bu şekilde devam ederse 5 yıl sonra Malatya’da kayısı ağacı kalmayacağı söyleniyor. Bu kentin ekmeğini yiyen, suyunu içen hiçbir yetkili de çıkıp bir çözüm önerisi sunmuyor. Konu hükümetin beceriksizliği olunca kentin tüm bileşenleri sessizliğe gömülüyor. Üretici olan komşusu ağacını kesince susan dernek başkanı, işçi parasını ödemek için traktörünü satan çiftçiyi görüp arkasını dönen oda başkanı,gübre alamayan köylüye kulak vermeyen esnaf da en az AKP kadar bu sonucun sorumlusudur” ifadelerini kullandı.

PERŞEMBENİN GELİŞİ ÇARŞAMBADAN BELLİYDİ

Meclis kürsüsünde defalarca kayısının ve üreticilerin sorunlarını dile getirip çözüm önerilerini sıraladığını kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Su  kaynaklarının sağlıklı kullanılmaması nedeniyle insanlar su tankerleri ile ağaç sulamaya, o suyu bulamayanlar ise kanalizasyon suyu ile sulama yapmaya mahkum edildi.Susuzluktan veya kanalizasyon suyu ile sulamaktan dolayı kuruyan ağaçlar da kesilmeye başladı.Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi.”dedi.

MALATYALILAR KAYISI AĞACINI KİTAPTA GÖRECEKLER

Ağbaba, “Üreticilerin ağaçlarıyla birlikte hayalleri de kurudu. Kesilen sadece kayısı ağaçları değil, Malatya’nın aşı ekmeği. En kısa sürede konunun tüm tarafları bir araya gelerek sorunun çözümü için bir çalışma yapılmalıdır. Şayet çözüm üretilmezse Malatyalılar maalesef kayısı ağacını sadece kitaplarda görecekler.”ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme