Kaya Çilingiroğlu'na Tepkiler Bitmiyor

KAYA ÇİLİNGİROĞLU'NDAN MALATYA AVUKATLARINA HAKARET

Kaya Çilingiroğlu’nu, kendisinin, ‘Malatyasporun Süper Ligde olmaması gerekiyor’ şeklindeki sosyal medya paylaşımını eleştiren yorumundan dolayı  Malatyalı bir meslektaşımızı,  onun nezdinde de, ‘Memleketteki avukat profili bu’ diyerek Malatya barosunun tüm avukatlarını kendince küçümseyen tutumunu ayıplıyorum, kınıyorum.

Kaya Çilingiroğlu’nun bu hadsizliği, onun; 

a.Ruh sağlığının bozuk olduğunu,  b. Acımasız, vicdansız olduğunu, c. Saygısız olduğunu, d. Kendini dev aynasında görmekte olduğunu (bu da bir hastalık), e. Halktan ve toplumdan kopuk olduğunu, f. Söylediği sözün nereye gittiğini bilmekten aciz olduğunu,  g. Aileden böyle görüp, böyle yetiştirildiğini gösteriyor olabilir.

Bütün bunlara bakıp onun meslektaşımızı ve Baromuza  kayıtlı bütün avukatları aşağılayan hadsizliğini ayıplamayıp, kınamayıp hoşgöreceğimizi sanmasın.

Kaya Çilingiroğlu’nu,  Malatyasporun futbol anlayışını eleştirerek Süper lige yakışmaz gören tutumunu ve özel olarak da meslektaşımızı ve Malatyalı Meslektaşlarımızı ‘Avukatı bu, Memleketin avukat profili bu’ deme hadsizliğini kınıyorum, ayıplıyorum, bu sözünü bilmezliğinden  dolayı Malatya Baromuzdan özür dilemesini bekliyorum. 01.12.17

Av. Selahattin Sarıoğlu

Malatya Barosu Önceki Başkanı

 

Not: Tv konuşması:

Bizim programdan sonra Beşiktaş  maçını seyrettim eve gittim. Maç bitti, maç bitince Twitter’a şunu yazdım: “MALATYASPOR VE BU FUTBOL ANLAYIŞINDA OLAN DİĞER TAKIMLARIN SÜPER LİGDE OLMAMASI GEREKİYOR.”  Bunda bir hakaret var mı? Hayır, futbol anlayışını konuşuyorum. Bunda Malatya camiasına, Malatya’ya bir hakaret var mı? Sabah Twitteri açtım. Aaa yıkılıyor. Neler yazıyorlar, falan. Neyse, çok da okumadım. Sonra Tweeti sildim ki küfür silmekten sıkılıyorum çünkü. Sonra Instagrama bakmaya başladım. İnstagramda birkaç tane küfürlü müfürlü onları engelledim. Bir tane çocuk yazmış mesale. Abdurrahman Açıkgül diye. Abi biz doğu takımız. Beşiktaş karşısında nasıl oynamamızı bekliyorsunuz? Diye. Bunu silmedim. O kendi düşüncesi.  Sonra aradan bir zaman geçti. Avukat Reha Öztürk… Aynen onu okuyorum. Arkadaş avukatmış. Profili de kapalı. Herhalde birilerinden sakınıyor. Çünkü Instagramın ruhuna aykırı profilin kapalı olması. Neyse, ‘Futbolla bir irtibat ve iltisakı olmayan Çilingiroğlu’nun (Çilingiroğlu..nun lafını da beraber yazmış) Devlet kanalında futbol yorumu yaptığı ve Malatyaspor camiasını kendi çapında aşağıladığını sanan birisin sen. Şenol Güneş de farkında ama sana ne. Nasıl anlatsak boş. Tıp kı futbol yorumların gibi. “ Şimdi b unu niye okudum… Aslında bunu engellerdim.  ÇÜNKÜ AVUKATI BU. YANİ MEMLEKETTE Kİ AVUKAT PROFİLİ BU.  Bu avukat bir de dilekçe yazacak bu Türkçesiyle. Dilekçe yazıp savcıya verecek. Dimi?.  Davalara girecek. Müvekkilleri olacak.  AVUKATI BUYSA ŞİMDİ BUNLAR BÖYLE YAZINCA AVUKATI BUNU, ARKASINDAN  cahili diyor ki, ‘Aaaa  Malatya camiasını aşağıladı, basalım buna küfürü. Senin ananı avradını, senin bilmem neyini… serbest ya küfür sosyal medyada…

Bakmadan Geçme