Kadın Girişimciler Desteklenmeli

Çalışanlarımızın Yüzde 80'i Kadın

Başarılı kadın girişimcilerle ilgili son yıllarda peş peşe başarı hikayeleri duyuyor ve bültenlerimizde de yer veriyoruz. KOSGEB’in girişimcilik kursları, destekleri sayesinde kendi işini kuran, istihdam sağlayan ve işveren konumuna geçen kadın girişimci sayısı azımsanamayacak kadar fazladır. Kadın girişimcilerin desteklenmesi ile ilgili devletin KOSGEB haricinde çok sayıda teşviki de bulunmaktadır.

Tüm bunların yanı sıra evden katalogdan satış yaparak ya da çevresindeki tanıdıkları da eğitip kendi satış organizasyonlarını kurarak bir iş adamından çok daha fazla gelirlere ve kariyerlere ulaşan kadın girişimci sayısı da oldukça fazladır. Bu konuda görüşlerini ve tavsiyelerini almak istediğimiz Ülkemizin en hızlı büyüyen ve güçlü oyuncularından birisi olma yolunda en güçlü adaylardan birisi olan doğrudan satış firması Arleva’nın Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Halil Kuru ile sohbet etme fırsatımız oldu.

Çalışanlarımızın Yüzde 80’i Kadın

Ülkemizde kadın girişimcilerin desteklenmesi konusunda başta devletimiz olmak üzere herkes seferber olsa da bazen mahalle baskısından dolayı, bazen de yeteri kadar motive olamamalarından, çevresinden yeterince destek görememelerinden dolayı bu girişimlerini hep ertelemişler yada imkansız olarak görmüşlerdir. Bu cesur girişimcilerin etrafında onları desteklemekten ziyade korkutan, vazgeçirmeye çalışan çok fazla ses vardır. Yapma, vergini ödeyemezsin, kiranı ödeyemezsin, borçlanırsın, gibi bir çok olumsuz sözler sarf ederler. Bazen sizi sevdiklerinden dolayı size zarar gelmesini istememelerinden dolayı, bazen de sizi kıskandıklarından dolayı söylerler bunu. Genel de kadınlar bu olumsuz, demotive edici konuşmalardan sonra bu girişimlerinden vazgeçerler.

Arleva olarak özellikle ev hanımlarına kira ödemeden, vergiyle stopajla uğraşmadan, personel maaşı, SGK gibi masraf kalemleri olmadan, stok yapmadan kısacası riske girmeden internetten yada katalog vasıtasıyla satış yapabilecekleri, kendi satış organizasyonlarını, bayiliklerini oluşturarak çalışabilecekleri bir iş imkanı sunduk. Bu fırsatı görüp değerlendiren üyelerimizin %80’i kadınlardan oluşuyor. Bu da Türk kadınının aslında çok cesur ve zeki olduğunu gösteriyor

Kazanmak İstedikleri Kadar Çalışabiliyorlar

Biz bu yatırımı ülkemizdeki gözde AVM’lerde kozmetik shoplar açarak da yapabilirdik. O zaman bu mağazalarımızda 20-25 kişiye iş imkanı sağlayabilirdik. Ama biz öyle bir yatırım yaptık ki, bu yatırım sayesinde şu anda 8.000 üyemiz bu işten ekmek yiyor. Bazıları ayda 300 TL - 500 TL gelir elde ediyorlar, bazıları ise aylık 3.000 TL - 5.000 TL’lik gelirlere ulaşabiliyor, hayat standartlarını yükseltebilecek kadar kazanabiliyorlar. Öyle ki; eşinin aylık kazancından daha fazla kazançlara ulaşan ev hanımı kardeşlerimiz dahi sistemimizde çalışmakta ve günden güne de elde ettikleri kazançlarını arttırmakta, teşvik promosyonları olarak isimlendirdiğimiz araba ve tatil promosyonu gibi promosyonlara da iyice yaklaşmaktadırlar.

Kısa Zamanda Çok Büyük İşler Başaracağız

Arleva olarak piyasadaki tüm network marketing şirketlerini kendimize rakip olarak görmedik. Kimilerinin ürün portföyünden dolayı, kimilerinin kazanç planından dolayı, kimilerinin de kurumsal yönetim anlayışlarından dolayı kendimize rakip olarak aldığımız yada rakip almaya dahi gerek duymadığımız firmalar oldu. Buna göre piyasadaki, en yakın rakibimizi belirledik. Bu firma 8 yıldır Türkiye pazarında faaliyet gösteriyordu. 1940 yıllarından bu yana dünyada faaliyet gösteren doğrudan satış firmaları da var ama biz  adım adım ilerleyeceğiz. Önce en yakın rakibimizle aramızı kapatacağız? Bununla ilgili stratejiler ve hedefler koyduk kendimize. Onların 8 yılda aldığı yolu 1 yılda - 2 yılda almaya çalışacağız. Bunun için daha kısa zamanda çok ve büyük işler başarmamız gerekiyor. Bu sebeple şahsen ben, şirketin Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve aynı zamanda Genel Müdürlüğünü yapmama rağmen, her zaman liderlerimizle birlikte sürekli sahalardayım. İl-il, ilçe-ilçe geziyoruz. Daha çok kişiye Arleva ile tanıştırmak, kurumsal yapısını, kazanç planını ve birbirinden kıymetli ürünlerini anlatıyoruz. Tabiki bunun meyvelerini de alıyoruz. Almaya da devam edeceğiz. Daha çok kişinin hayatına dokunacağız.

2017 bizim için çok hızlı ve güzel geçti. Hedef 2023.  

Temmuz 2017’de faaliyetine başlayan şirketimiz çok hızlı bir başarı grafiği sergileyerek çok kısa bir sürede adından söz ettirmeye ve aranan bir marka haline gelmeyi başardı. Daha şimdiden 8.000 üye sayısına ulaştık. Bu başarıda ürünlerimizin kalitesi, pazarlama planının başarılı ve temsilcilerimize çok kazandıran bir plan olması, reklam stratejilerimizin büyük katkısı vardır. İlk hedefimiz 1. yılımızı doldurduğumuzda 25.000 üye sayısına ulaşmak. 5. Yılımızda ise en az 500.000 üye sayısına ulaşmayı, ürün sayısını en az 2.000 kalem ürüne çıkartmayı hedefliyoruz.

Sektörde lider olmak kolaydır, ancak liderliği korumak çok zordur.

Network marketing sektöründe hem şirket olarak, hem de şirketimizde çalışan bir lider olarak, LİDER kalabilmek çok zordur. Lider olmak ise çok basittir. Kendinize bir program yaparak günde 2-3 saatinizi bu işinize ayırdığınızda en geç 1 sene içerisinde liderlik zaten sizi buluyor. Ama lider kalabilmek çok zordur. Arleva olarak kazanç planımıza eklediğimiz bir kural sayesinde bunu da sağlama aldık. Üyelerimiz çalışmaya başladığında herhangi bir kariyere geldiğinde ve herhangi bir sebepten dolayı işine ara vermek zorunda kaldığında kariyerden düşmüyor, üyeleri başka bir sponsora kaydırılmıyor ve üyeliği silinmiyor. Bu kural özellikle ev işleri, çocuk bakımı gibi ağır ve ertelenemez görevleri olan ev hanımları için emeklerini ve gelirlerini koruma altına alan en güzel kurallardan bir tanesidir.

Ülkemiz Network Marketing Çöplüğüne Döndü

Yerli network firması olmak için yola çıkan bir çok girişimler başarısızlıkla sonuçlanmış ve kurulan bu şirketler daha bir yılını doldurmadan bir bir kapanmaya, temsilcilerini mağdur etmeye başlamıştır. Bunun altında yatan bir çok neden vardır. Ama en önemlisi şirket yetkililerinin, karar vericilerinin sektörden uzak yatırımcılar yada iş adamlarının olması bu nedenlerin arasında büyük bir yer almaktadır. Doğrudan satış firmalarının başında karar verici olan kişilerin bu sektörün içerisinden gelmiş, sektörü bilen, sahayı bilen kimseler olması çok büyük bir avantajdır. 15 yıl öncesinde bir Amerikan network marketing firmasında bağımsız temsilci olarak başlayan kariyerimden bu güne kadar sahada bir çok tecrübeler edindim. Edindiğimiz bu tecrübelerle de Arleva’yı kurdum. Sahadan gelen birisi olduğum için temsilcilerimizden gelebilecek talep ve şikayetleri önceden görebiliyor ve tedbirimizi alabiliyoruz. Böylece memnun müşteri ve memnun temsilcilerimiz olmaktadır. Bu temsilcilerimiz için çok büyük bir avantajdır.

Günde 2-3 saatimi ayırabilirim, internetten veya facebooktan canlı olarak yapılan eğitimlere katılıp kendi çalışma programı oluşturabilir ve buna bağlı çalışabilirim diyen tüm ev hanımlarına kapımız sonuna kadar açıktır. Bunun için tek yapmaları gereken şey web sitemizi ziyaret etmeleri ve Ücretsiz olarak üye olmalarıdır.

Bakmadan Geçme