İÜBİS'ten Ege'de Farkındalık Turu

İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu

İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu şehir içi turların yanı sıra şehir dışı turları da düzenliyor. Ege Bölgesi’ne yönelik düzenlenen ve 7 Şubat’ta Marmaris’te başlayan Bisiklet Turu, 19 Şubat’ta Ayvalık’ta son buldu.

 

İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu, yola 'Her Gün Spor İçin, Ulaşımda Bisikleti Seçin ' sloganı ile çıktı. Ömer Faruk Karaoğlan, Mehmet Arıbaş, Ahmet Arslan, Ekrem Erdem, Merve Borucu ve Haskız Gürsel’in katıldığı bisiklet turu, Marmaris'ten başlayıp Datça, Bodrum, Bafa, Kuşadası, İzmir,  Aliağa,  Dikili ve Ayvalık'ı geçerek Cunda Adası'na kadar devam etti. 700 km’lik rota içerisinde 5 büyükşehir ve 18 ilçeyi durak yaparak birçok tarihi mekâna da ziyaretlerde bulundular. Ege turuna katılan topluluk üyelerinden  Haskız Gürsel, tur hakkında bilgiler vererek, “Çok keyif aldım çok güzeldi. Benim için unutulmaz ve mükemmel bir anı oldu. Tarif edilemeyecek bu duyguları bana yaşattığı için Bisiklet Topluluğuna teşekkür ederim” dedi.

 

 Ekrem Erdem ise; “Çıktığım ilk uzun turdu gittiğimiz yerlerde çok samimi ve güzel insanlarla tanıştık. İnsanlara bisikleti, bisikletli yaşamı anlattık hayatıma eklediğim tecrübelerden biri oldu” derken,  Mehmet Arıbaş’ta;  “Bu tur benim ilk uzun turumdu. Topluluğa geldiğimden beri olan amacımdı. Turun başlangıcı sanki dün gibiydi. Bana dar bir giysi popülasyonu ile yaşamayı öğretti, bazen zor psikolojilerde yaşamayı tecrübe ettim. Zaman zaman burada ne işim var diye düşünsem de yarın yola çık deseler tereddüt etmem, insanoğlunun yaşaması gereken tecrübelerin çoğunu içinde barındıran bir etkinlik olduğunu düşünüyorum” ifadelerine yer verdi. 

 

Tura katılan Merve Borucu; “İlk defa uzun bir tura katıldım. Tur öncesi çok heyecanlıydım zaten. Gün boyu bisiklet üstünde sürekli farklı rotalara gitmek çok güzel bir duyguydu. Tanımadığım bir yerde konaklamak, kamp atmak, sürekli yeni insanlarla tanışmak ayrı bir zevkti. Yol boyu tura çıktığım insanlarla beraber güzel vakit geçirdim. Bana bu imkânı veren, bizi destekleyen, bize yardımcı olan İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğuna çok teşekkür ederim” dedi.

 

Ömer Faruk Karaoğlan’da;  “Bisiklet sporuna üniversitede başladığım ilk günlerden itibaren uzun turlar en büyük hayallerim arasında oldu. Bu sene Ege Turu ile birlikte İÜBİS'le çıktığım 2. uzun turum oldu. Ege Bölgesi’nin muhteşem doğasını, kıyıların dağların kıvrımlarını bisikletle öğrenmek, doğayla iç içe yaşamayı seven bir insan için olabilecek en güzel şeylerden biridir benim için. Turun başladığı andan itibaren pedallarınızı güzelliklere çevirdiğinizi biliyor ve keyifle bisiklet sürmeye devam ederken aştığınız her dağın zirvesinde zafer çığlıkları atacak kadar mutlu oluyorsunuz. Binlerce yıllık geçmişi ile buram buram tarih koman Efes'te Bergama'da geçmişe bir yolculuk yapıyorsunuz. Günü bitirdiğiniz anda kampınızı kurduğunuz yeri eviniz olarak benimsiyor ve sahipleniyor her sabah o eve veda ediyorsunuz.  Sadık dostunuz bisikletle uyuyup onunla her sabaha başka bir yerde uyanmak anlatılmaz bir duygudur” ifadelerini kullanırken, Ahmet Arslan ise; “Bu tur  benim için çok anlam ifade ediyordu samimi olduğum bir kaç  arkadaşımın da  olduğu Ege Bölgesi bisiklet turuydu. En başta acaba havalar sıcak olur mu olmaz mı düşüncesiyle heybelerime  hem yazlık hem de kışlık kıyafet doldurdum, daha tecrübeli insanların bize daha az eşya olsun  heybelerinde  daha rahat olsun demişlerdi dinlemedim pişman oldum. Siz de uzun tur düşünüyorsanız  daha az kıyafetle gidin cidden çok rahat olacaksınız. Bana kattıklarına  gelirsek üniversitedeki son senemdi  ve artık okul bitecek sınav sıkıntıları başladı.  Başımı alıp gidesim vardı böyle bir tur olacağı söylendi bana ve benim  buna gitmem lazımdı çünkü artık doğayla baş başa kalmak istiyordum. Sosyal medyadan uzak olmak istiyordum ve bu turdan bunun imkânı  vardı ve  bu turun beni kendime getireceğini  düşünüyordum ve istediğim  gibide oldu. Şu an çok iyiyim bana bu imkânı sunan İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluk Başkanı Sayın Uğur Özdemir’e teşekkür ediyorum” dedi.

 

Son olarak konuşan İÜBİS Topluluğu Başkanı Uğur Özdemir; “Ege Bölgesi Bisiklet Turu'nun amacı bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu belirtmek ve sağlıklı bir yaşam için ulaşımda bisiklet kullanımının yaygınlaşması gerektiğinin farkındalığını toplum içinde yaratmak” şeklinde konuştu. Özdemir, 700 km boyunca pedal çeviren topluluk üyelerinin bulundukları her bölgede bisikleti ulaşım için kullandıklarını, bölge halkını özellikle genç nüfusu bisiklet sevgisini aşılamak amacıyla teşvik ettiğini belirtti.

Bakmadan Geçme