Her Zaman Yanlarındayız

Sivas Belediyesi ve Cumhuriyet Üniversitesi Çengel (Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi) işbirliği ile ailesi işitme engelli olan çocuklar

Sivas Belediyesi ve Cumhuriyet Üniversitesi Çengel (Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi) işbirliği ile ailesi işitme engelli olan çocuklar, geçtiğimiz yıldan itibaren ödevlerini gönüllü üniversite öğrencilerinin yardımı ile yapıyor.

Anne ve babalarının işitme engelli olması sebebiyle ailelerinin çevre ile iletişim kurmasını sağlayan çocuklar, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde Cumartesi günleri üniversite öğrencisi ağabey ve ablarının yardımı ile ders yapıyor.

Hafta sonu derslerine katılan öğrencilerin sağlık taraması da periyodik olarak yapılıyor. Cumhuriyet Üniversitesi CENGEL Sorumlusu Prof. Dr. Recep Toparlı, ailesi işitme engelli olan çocukların hayatları boyunca anne ve babalarına rehberlik yapacaklarını belirterek geçen sene diş taraması yapılan çocukların, bu yıl da kulak-burun-boğaz taramasından geçirildiğini söyledi.

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın; görme, işitme ve fiziksel engelli olan bireylerin her zaman yanlarında olduklarını belirterek anne ve babası işitme engelli olan çocukların derslerine gönüllü olarak yardımcı olan üniversite öğrencileri ile sağlık taramalarının yapılmasına öncülük eden Cumhuriyet Üniversitesi CENGEL Sorumlusu Prof. Dr. Recep Toparlı’ya teşekkür etti.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın danışmanı İbrahim Yasak ise, engellilerin sorunlarının çözümüne yönelik faaliyetlerin Türkiye genelinde olduğu gibi Sivas’ta da devam ettiğini belirterek işitme engelli çocukların derslerine yardımcı olan gönüllü üniversite öğrencileri ile sağlık taraması yapılmasında emeği ve katkısı olan herkese teşekkür etti.

 

Bakmadan Geçme