Hava-İş'ten ITF'ye tarihi ders

Hava-İş Sendikası Genel Kurulunda Ali Kemal Tatlıbal yeniden genel başkanlığa seçildi. Kongrede ITF'den ayrılma kararı da alındı.

Dün ve bugün yapılan (11-12 Kasım tarihlerinde) 28.Hava-İş Sendikası Genel Kurulunda Ali Kemal Tatlıbal yeniden genel başkanlığa seçildi.
İki başkan adayının yarıştığı seçimde Ali Kemal Tatlıbal’ın listesi 174 oy alırken rakibi İskender Çarkçı 81 de kaldı. Genel Kurul’da tüzük tadili de yapıldı.
Uluslararası Taşımacılık Sendikasından(ITF) Ayrılma Kararı
Merkezi Londra’da bulunan ITF’den çıkma kararı da alınan kongrede bu sendikanın terör örgütü PKK elebaşı lehine kampanyalar düzenlemesinin etkili olduğu öğrenildi.
'SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR'
Konuya ilişkin açıklama yapan Tatlıbal ‘Geçtiğimiz yıl ITF’ten bir mail aldık. Bu mailde Öcalan’a özgürlük adı altında bir kampanya başlattıklarını ve bu kampanyaya tüm sendikaların destek vermesini istediklerini öğrenince şoke olduk. Kendilerini arayıp tepkimizi ilettik ve asli işi tüm dünya işçilerinin haklarını savunmak olan bir sendika üst kuruluşunun bölücü terör örgütü elebaşına destek veremeyeceğini bu durumu düzeltmelerini söyledik ancak uyarılarımızı dikkate almadılar. Bize de bu birlikten çıkmaktan başka çare kalmadı. Zira bu sendika bizim ödediğimiz aidatlarla ülkemizde faaliyet gösteren eli kanlı terör örgütü lideri lehine kampanya düzenliyordu. Ancak bu kuruluştan ayrılmak için tüzük tadili gerekiyordu ve çok şükür bu genel kurulda üyelerimizin desteğiyle bu yanlışı ortadan kaldırdık. Bu genel kurulda aldığımız en güzel karar buydu. Çünkü milletinin hakkını koruyamayan bir sendika işçilerinin hakkını da koruyamaz, bizim yönetimimizin düsturu “söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ dedi.
haber7

Bakmadan Geçme