Harput'un Fethi'nin 932.Yıldönümü Kutlanacak

Harput'un fethedilişinin 932. yıldönümü, Elazığ Belediyesi ve Elazığ Kent Konseyi'nin 15 Ekim Pazar günü ortaklaşa düzenleyeceği bir dizi etkinlikle kutlanacak.

Geçtiğimiz yıl birincisi yapılan ve geleneksel hale getirilen Harput’un Fethi etkinliği programı, Pazar günü saat 14.00’da Mehteran eşliğinde Harput Balakgazi Parkı’ndan Sarahatun Meydanı’na kadar sürecek olan Fetih Yürüyüşü ile başlayacak.

Sarahatun Meydanı’nda Mehteran konseri ile başlayacak etkinlikler, fethi anlatan konuşmalar,   tasavvuf sanatçısı Ahmet Yüce konseri ile devam edecek ve aşure ikramı ve ile son bulacak.

Harput’un Fethi Etkinlikleri’nin ikinci bölümü ise aynı gün akşam saat 19.00’da Kültür Park Mamurat-ül Aziz Salonu’nda gerçekleştirilecek.

İkinci programda Harput’un Fethi’nin konuşulduğu bir panel düzenlenecek.  Panele Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Harput Kazı Çalışmaları Başkanı Prof. Dr. İsmail Aytaç, Fırat Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Yüksel Arslantaş, Yrd. Doç. Dr. Naci Onur, Doç. Dr. Ahmet Tevfik Ozan ve Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç konuşmacı olarak katılacaklar. Panelin ardından ise Elazığ Belediyesi Kürsübaşı ekibi,  Harput musikisinin birbirinden güzel eserlerini icra edecek.

TÜM HALKIMIZ DAVETLİ

Elazığ Belediyesi’nden yapılan açıklamada eşsiz tarihi ve kültürel mirasıyla şehrimizin geleceğine ışık tutan Harput’un Fethi Kutlamaları'na tüm halkımızın davetli olduğu bildirildi.

ÜCRETSİZ ULAŞIM HİZMETİ

Elazığ Belediyesi'ne ait otobüsler, etkinliğine katılmak isteyen vatandaşlarımız için,  saat 13.30 itibarıyla Öğretmenevi önünden Harput'a ücretsiz ulaşım hizmeti sağlayacak.

Bakmadan Geçme