Hareket ve bereket

Fuar İzmir'de bu hafta üç fuar ve bir uluslararası kongre var

 

Ayakkabı ve tekstil sektörünün devleri, Avrupa'nın en büyük fuarcılık tesislerinden Fuar İzmir çatısı altında buluştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen SHOEXPO - İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı kapılarını 42. kez açarken,  Pretexpo – Moda ve Hazır Giyim Fuarı ise sektör profesyonelleriyle ilk kez buluştu.

Fuar İzmir’de yarın ise 7. MINEX Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı açılışı ile 6. Uluslararası Maden Makineleri ve Teknolojileri Kongresi'nin (IMMAT)  startı verilecek.

 

Her gün biraz daha büyüyoruz

SHOEXPO ve Pretexpo fuarlarının açılışına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz  Kocaoğlu, her gün biraz daha büyüdükleri fuarcılık alanında yeni başarı öyküleri yazmaya devam edeceklerini söyledi.

Bu sene ilk kez gerçekleştirdikleri Pretexpo fuarının Shoexpo ile birlikte yürüyüp birlikte büyüyeceğini kaydeden Başkan Kocaoğlu, yarın 7. kez kapılarını açacak MINEX fuarı ve uluslararası kongreye de dikkat çekerek, "Bu hafta Fuar İzmir’de hareketli günler yaşıyoruz.  İzmir ile birlikte büyütüp desteklediğimiz Fuar İzmir’de fuarcılık ve kongreciliği geliştirerek hem hizmet ve turizm sektörüne hem de ülkenin gelişimine katkıda bulunuyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı şöyle devam etti:

“Fuarcılıkta her sene gittikçe büyüyoruz. Örneğin bu sene yüzde 30 büyüdük. Düzenlediğimiz fuar sayısı da 42’ye ulaştı. İzmir’de fuarlar giderek artacak ve sanayinin, turizmin, tanıtımın hizmet sektörünün buluşup kaynaştığı kentimiz, ülkenin dünyaya açıldığı bir yer olacak. Biz bu başarıları İzmirlilerin verdiği destekle sağlıyoruz.”

 

4 gün sürecek

Geçtiğimiz yıl 6 bin 841 metrekare alanda 11 bin sektör profesyonelini ağırlayan SHOEXPO - İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, bu yıl 8 bin 566 metrekarelik alanda açıldı. 15 bin profesyonel ziyaretçinin beklendiği fuarda, erkek ayakkabısından çantaya, bavuldan aksesuarlara, çocuk ayakkabılarından kadın ayakkabılarına kadar pek çok ürün grubu sergileniyor. Yılda iki kez düzenlenen fuar, yeni sezonun ayakkabı ve çanta modasını yakalamak isteyen üreticiler için altın fırsatlar sunuyor. SHOEXPO, 20 Ekim Cuma akşamı kapanıyor.

Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanı Fuar İzmir’de,  üreticileri yatırımcılarla buluşturan fuarda yurtdışından ABD, Şili, Güney Afrika, Avustralya ve Malezya,  yurtiçinden ise İzmir ve İstanbul başta olmak üzere Manisa, Konya, Hatay ve Gaziantep’den toplam 159 katılımcı yer alıyor. SHOEXPO’yu bu yıl 55 ülkeden bin 200’ü aşkın  yabancı satın alıcının ziyaret etmesi bekleniyor.  

 

Potansiyeli çok büyük

Bu yıl ilk kez düzenlenen Pretexpo – Moda ve Hazır Giyim Fuarı ise sektöre yeni bir soluk getiriyor. 4 gün boyunca ayakkabı ile birlikte tamamlayıcı olarak nitelendirilen hazır giyim sektörünün öncüleri, Fuar İzmir’de buluşuyor. C holünde 2 bin 7 metrekarelik alanda gerçekleşen Pretexpo’ya, Türkiye’nin çeşitli illerinden 63 firma katılımıyla açıldı. Fuarda, “Kadın Giyim, Erkek Giyim, Çocuk Giyim, Spor Giyim, Aksesuar, Kot Giyim, Deri Giyim, İç Giyim ve Kürk ürün grupları yer alıyor.

 

Sırada MINEX var

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu hafta yalnızca Shoexpo ve Pretexpo fuarına ev sahipliği yapmakla kalmıyor. İZFAŞ ve TMMOB Maden Mühendisleri Odası işbirliğiyle düzenlenecek MINEX-7. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı da 18-21 Ekim 2017 tarihleri arasında profesyonel katılımla Fuar İzmir’de yerini alacak. 

20 bin metre kare alanda düzenlenecek olan MINEX’te, 2015’te 84 olan yabancı katılımcı sayısı, 2017’de 180’e çıktı. 82 olan yerli katılımcı ise 142’ye yükseldi. Toplamda sayı yaklaşık yüzde 50 artarak 166’dan 322’ye çıktı. 

Fuarda ABD, Almanya, İngiltere, İtalya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Çin, Finlandiya, Güney Afrika, Kanada, İspanya, Avustralya, İran, Avusturya, Belçika, Fransa, Yunanistan, Hollanda, İsrail, Japonya, Kore, Norveç, Romanya, Sırbistan, Slovenya, İsveç, İsviçre ve Ukrayna’dan katılımcılar da yer alacak. 

 

Fuarla eş zamanlı kongre 

TMMOB Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından organize edilen 6. Uluslararası Maden Makineleri ve Teknolojileri Kongresi (IMMAT) ise yine 18-21 Ekim 2017 tarihleri arasında, MINEX 2017 Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı ile eş zamanlı olarak Fuar İzmir’de gerçekleştirilecek. Kongre Çarşamba günü saat 13.30'da açılacak.

Uluslararası bilim insanlarının ve uygulayıcıların katılacağı kongrenin amacı; maden makinelerinin kullanıcıya tanıtılması, verimliliklerinin ve ekonomiye katkılarının araştırılması, bu alandaki teknik ve bilimsel gelişmelerin ilgili çevrelere aktarılması, araştırmacı, işletmeci, imalatçı, firma temsilcisi ve yöneticilerin aynı platforma buluşturularak etkin bir iletişimin sağlanması olarak özetleniyor. 

Bakmadan Geçme