Elazığ Belediyesi İlk 10'da

Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ile ‘kağıtsız ofis’ konseptine geçen belediyelerin çevreye sağladığı katkının tüm boyutları, enVision tarafından 2017 yılında ‘En Yeşil Ofis’ adıyla gerçekleştirilen özel bir araştırma ile açıklandı.

Belediyeler, ofislerdeki kâğıt tüketiminin yaygın olarak görüldüğü kurumlar arasında yer alıyor. Orta büyüklükte bir belediyede yılda yaklaşık 1,5 milyon kâğıt tüketiliyor. Ancak, geleneksel yöntemler yerine, Elektronik Belge Yönetim Sistemini (EBYS) tercih eden belediyelerde, iş süreçleri hızlandığı gibi çevre koruma konusunda da önemli adımlar atılıyor.

BELEDİYELERDE ‘EN YEŞİL OFİS’ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI AÇIKLANDI

“enVision” tarafından 2017 yılında gerçekleştirilen ‘En Yeşil Ofis’ araştırmasının belediyeler kategorisi sonuçları açıklandı.

35 belediyenin katıldığı araştırmaya göre Elazığ Belediyesi sekizinci sırada yer aldı.

Elazığ Belediyesi’nin araştırma sonuçlarına göre sağladığı tasarruf miktarları şöyle: Kurtarılan ağaç sayısı 177,  üretilmeyen co2 miktarı 50 ton,  kurtarılan su miktarı 882.000 litre, engellenen atık miktarı 4 ton.

 Konuyla ilgili bir açıklama yapan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, EBYS ile evrakla yürütülen iş süreçlerini otomatik hale geldiğini, karar verme süreçlerinin hızlandığını, işlem kuyrukları ve tamamlanma süresinin kısaldığını, insan hatalarının ortadan kalktığını, kurum içi iletişim kanallarının daha iyi hale geldiğini belirtti.

Bakmadan Geçme