Güvenli Okul –Güvenli Eğitim

MALATYA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Eğitim Öğretimin açılması ile birlikte Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Okul önlerindeki tedbirlerini sıklaştırdı. Bu bağlamda Malatya İl Emniyet Müdürlüğü bir bildir yayınladı, Bildiride;

"Çocuklar geleceğimizin teminatı ve toplum yapımızın temelidir. Eğitim çağındaki çocuklarımızın korku ve endişeden uzak güvenli ortamlarda eğitimlerini sürdürmeleri, “Güvenli Okul –Güvenli Eğitim” kapsamında öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır.

Çocuklarımızın, okula gitmek için evlerinden ayrılmasından başlayarak evlerine dönünceye kadar geçen süreç içerisinde güvenli bir eğitim-öğretim dönemi geçirmelerini sağlamak amacıyla; 

2015-2016/2016-2017 eğitim öğretim yılları arasında okullarımızda ve civarında meydana gelen olaylar analiz edilmiş ve bu analiz çerçevesinde ilgili birimler nezdinde gerekli görevlendirmeler yapılmıştır. Bu kapsamda; İlimiz genelinde sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim ve öğretim yapılmasını sağlamak amacıyla Emniyet Müdürlüğü olarak eğitim ve öğretim öncesinde gerekli tedbirler alınmıştır.

2016-2017 yılı içerisinde ilimiz sorumluluk bölgemizde bulunan özelikle okul önleri ve çevresinde alınan etkin tedbirler sonucunda meydana gelen suçlarda % 5 lik bir azalma gözlemlenmiştir.

Olumlu etkileri gerek diğer kurumlar ve gerekse vatandaşlarımız tarafından bildirilen, okullarımız ve Emniyet Müdürlüğümüz arasındaki iletişimi sağlayacak ve öğrencilerin güvenliğinin sağlanması için okul yönetimleri ile irtibat kuracakları, varsa güvenlik sorunlarını paylaşacakları “Okul Polisleri” Çocuk Şube Müdürlüğümüz bünyesinde 2017-2018 eğitim öğretim yılı için tekrar görevlendirilmiştir.

Öğrenci yoğunluğu olan okullar ve bölgeler tespit edilerek Güvenli Okul-Güvenli Eğitim anlayışı içerisinde ilimiz genelinde okul önleri ve çevrelerine yönelik devriye hizmetlerimiz artırılmıştır.

Ayrıca Malatya İl Emniyet Müdürlüğümüzce 18/09/2017 tarihinde gerçekleştirilen Çocukların Korunmasına Yönelik Uygulama kapsamında;
33 personelin katılımı ile gerçekleştirlen çalışmada 18 okul ile bu okulların çevresinde bulunan 124 şahıs, 51 iş yeri ( internet salonu, oyun salonu, büfe, cafe vb) ile park ve bahçeler kontrol edilmiş, ayrıca 51 servis aracı denetlenmiştir. Çalışmalarda herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanmamıştır."denildi.

Bakmadan Geçme