Gümrük Muhafaza Ekipleri Ölüm Saçan Zayıflama İlaçlarını Ele Geçirdi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrük Muhafaza Ekipleri Atatürk Havalimanında piyasa değeri 347 bin TL olan 25 bin 200 adet Tenuate Retard zayıflama hapını ele geçirdi.

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Ekipleri tarafından Atatürk Havalimanına inen Frankfurt ve Tahran’dan gelen uçak yolcularına ilişkin yapılan risk değerlendirmesi sonucunda şüpheli olarak belirlenen yolcular takibe alındı.

Yolcu salonunda farklı noktalara konuşlanan muhafaza memurları tespit edilen yolculardan Tahran’ uçağından inen İran pasaportu hamili A.H., N.M. ve D.F. isimli şahısların valizlerini aldıktan sonra yolcu salonunda beklediklerini belirledi. Kısa bir süre sonra alana iniş yapan Frankfurt uçağından inen Almanya pasaportu hamili R.D. isimli şahsın ise valizlerini aldıktan sonra diğer üç şüpheli yolcuyla buluştuğu fark edildi.

Buluşan şüpheli yolcuların gümrük kontrolünde bulunan alanı terk edeceğini fark eden muhafaza memurlarınca “Gümrüğe tabi eşyam yok” anlamına gelen Yeşil Hattan çıkışta gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra ülkeye giriş yapmak üzere çıkışa yönelen yolcular durduruldu ve beraberlerinde bulunan valizleri X-Ray cihazına yönlendirildi.

Valizlerde tespit edilen şüpheli yoğunluk nedeniyle yolcular ve valizleri detaylı olarak aranmak üzere muhafaza personeli nezaretinde Atatürk Havalimanı Yolcu Salonu Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliğine getirildi. Yapılan kontroller sonucunda valizlerin içerisinde gümrüklenmiş değeri 347 bin TL olan toplam 840 adet kutuda 25 bin 200 adet ülkemizde yasal olarak satışı bulunmadığı belirlenen Tenuate Retard zayıflama hapı bulundu.

Ülkemizde yasal olarak satılmayan ve doktor kontrolü olmadan kullanıldığında ölüm saçan zayıflama haplarına tüketiciye ulaşmadan el konuldu ve şahıslar hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla soruşturma başlatıldı.

Bakmadan Geçme