Gençlik Yaşam Merkezi Açıldı

Elazığ Belediyesi

Elazığ Belediyesi ve Akıncılar Derneği tarafından yürütülen Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen, “Gençlik Yaşam Merkezi” açılışı Kültür Park’ta gerçekleştirildi.

 

Açılışa Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Akıncılar Derneği Şube Başkanı Tevfik Sadak, Elazığ STK Platformu Dönem Sözcüsü Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar, Belediye Meclis Üyeleri, 75. Yıl Lisesi ile Balakgazi Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“Elazığ Genç Yaşam Merkezimizin 15-30 yaş arası kız erkek gençlerimizi bir araya getirerek kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için zaman geçirebilecekleri hobi odaları, zihinsel ve bedensel aktiviteler, müzik kursları, Santranç ve kültür odası, edebiyat odası ve çeşitli ziyaret programları ile zamanlarını dolu dolu geçirmeleri bizleri mutlu edecektir.” diyen Akıncılar Derneği Şube Başkanı Tevfik Sadak, “Bu fırsatı bizlere sunan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a ve Gençlik Spor Bakanlığı'na çok teşekkür ediyorum.”dedi.

 

Gençlerimize kaliteli zaman yönetimi noktasında önemli kazanımlar sağlayacak olan Gençlik Yaşam Merkezi açılışında konuşan Elazığ STK Platformu Dönem Sözcüsü Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu ise yaptığı konuşmada, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve ilimizdeki STK üyelerimiz Akıncılar Derneği ile belediyemizin güçlü desteği sayesinde hayata geçirilen Genç Yaşam Merkezi Projemizi önemli gördüklerini ifade etti.

 

“Biz Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak yetişebildiğimiz kadar birçok tesisi yapıyoruz ama Belediye Başkanımızın her noktada bu tür yerleri gençlerimizin ayağına getirmesi bu kadar nezih bir ortamda bu tür olanakları sunduklarından dolayı Elazığ Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz’a çok teşekkür ediyorum” diyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar, “Genç deyince akan sular durur. Genç demek geleceğimiz demek. Biz gençliğimize sahip çıkamadığımız zaman Gençliğimizi yitirmiş oluruz” şeklinde konuştu.

 

Açılışta bir konuşma yapan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, “Bu tür açılışlar bizi ne kadar onurlandırsa da aynı zamanda ülkemizin savunmasında büyük bir mücadele veren askerimizin polisimizin şehit haberlerini duymak da bizleri derinden üzmektedir. Bugün yine maalesef şehit haberlerimiz var. Ben cesur bir şekilde vatan savunmasında canını ortaya koyan bütün şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet diliyorum” diyen Başkan Yanılmaz, konuşmasına şöyle devam etti. “Bugün böyle bir Merkezi açıyoruz. Gençlerimizle ilgili onlara milli ve manevi değerlerimizi öğretecek, onları bu noktada yetiştirirken zihinsel oyunlarla geleceğe daha ümitle bakabilecekleri bir merkezin açılışını yapıyoruz. Bu merkezin açılışının Kültür Park'ta olması ayrıca çok önemli bir anlam ifade ediyor. Hemen bitişiğinde Kültür Park camimiz var. Ezan okunduğu zaman gençlerimiz, hemen yan taraftaki camimize geçecekler, İmam eşliğinde namazlarını kılacaklar ve manevi kimliğini elde edecekler” dedi.

 

Konuşmaların ardından gençler, merkezde bulunan Robot odası, Edebiyat Okumaları ve Düşünce Atölyesi, Müzik odası (ud, gitar, ney, bağlama), satranç odası, mangala odası, Elazığ Kültür Köşesi, aktivite alanlarını inceleyerek keyifli vakit geçirdiler.

 

Bakmadan Geçme