Gençlerin Tercihi Almanya Ve İngiltere

Amerika üçüncü sırada geliyor …

Türkiye’de son günlerde vize tartışmaları yaşanırken özellikle gençlerin en çok ziyaret ettikleri ülkelerin başında yüzde 31 ile Almanya ve İngiltere’nin geldiği belirlendi. ABD ise yüzde 22 ile üçüncü sırada yer alıyor. Interpress’in Xsights tarafından yapılan araştırmadan derlediği bilgilere göre, katılımcıların sadece yüzde 15’i yurt dışına çıkarken yurt dışına çıkanlar arasında kadınların oranının erkelerden daha fazla olduğu tespit edildi.

En fazla İngilizce eğitimi alınıyor

Araştırmaya katılanların yüzde 67’sinin öğrenmekte olduğu bir yabancı dil bulunurken, yüzde 33'ünün ise herhangi bir yabancı dil bilmediği anlaşıldı. Öğrenilen dillerin başında  yüzde 91 ile İngilizce gelirken ikinci sırada ise Almanca yer aldı. Ayrıca 16-17 yaş aralığındaki Arapça öğrenenlerin sayısının da her geçen gün artış gösterdiği belirlendi.

Gençler en çok İngiltere’yi merak ediyor

Katılımcıların yüzde 50'si en çok İngiltere’yi ziyaret etmek isterken yüzde 36'sının ise Fransa ve ABD'yi ziyaret etmek istedikleri anlaşıldı. İngiltere’yi ziyaret etmek isteyenler arasında kadınlar ve 21-24 yaş aralığındaki kişiler ağırlıkta iken, Fransa’yı ziyaret etmek isteyenler arasında ise erkekler ön plana çıkıyor. Öte yandan medyaya vize ile ilgili yılbaşından bu yana 200 binden fazla haber yansıması dikkat çekti.

Bakmadan Geçme