FETÖ'nün futbol yapılanması çözülüyor

TRT Radyo Haber'de yayınlanan ve Erdal Kılınç'la Toygun Atilla'nın sunduğu 'Türkiye'nin Davası' isimli haber analiz programında 'FETÖ ve Spor' konuşuldu.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün yeşil sahadaki yüzlerinden biri Bekir İrtegün.

İrtegün, yapıya Gaziantep'te oynarken karıştığını itiraf etti. Ahmet isimli bir okul müdürüyle eski milli kaleci Ömer Çatkıç'ın isimlerini verdi.

Bekir İrtegün, "Ahmet bizi arardı, toplantılara katılırdık. Bazen müdürün, bazen de futbolcuların evinde olurdu. Bu yapının futbol camiasında olma nedeni tahminime göre, ‘Biz burada varız.’ intibasını vermek içindi. Toplantıda dini konularla birlikte Fetullah Gülen'den bahsedilirdi. Fenerbahçe'ye transfer oldum, Ali Şenel isimli bir kişi irtibat kurdu. Fenerbahçe'de birçok isimle birlikte kendi okullarında düzenlenen toplantılar olurdu." ifadelerini kullandı.

Pişman olduğunu söyleyen İrtegün, telefonuna örgütün haberleşme programı Bylock'u Ali Şanel'in yüklediğini anlattı.

FETÖ elebaşını ziyarete gitmiş

Gol kralı Zafer Biryol da örgütün önemli isimlerinden biri. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen Zafer Biryol, örgütle 2001’de tanıştı. Biryol, Göztepe'de oynarken Ali Tuncay'ın sohbetlerine katıldığını ancak Risale-i Nur toplantılarının zamanla FETÖ elebaşını övücü sohbetlere dönüştüğünü söyledi.

Bakmadan Geçme