FETÖ/PDY 'den 6 Kişi Tutuklandı

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü olarak kamu düzenin sağlanması ve suç ve suçlularla mücadele kapsamında, Tem Şube Müdürlüğü, Kom Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Yeşilyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü, Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri tarafından 01 Eylül ve 05 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen uygulama ve denetimler sonucunda;

 

TEM VE KOM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE

- FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda; toplam (87) şahıs hakkında işlem yapılmış; bunlardan 6 şahıs tutuklanmış, 57 şahıs Adli Kontrol Kararı ile serbest bırakılmış, 17 şahıs ifadesinin ardından serbest bırakılmış, 7 şahıs firari olarak aranmaktadır.

-Ayrıca farklı illerin soruşturmaları kapsamında il dışından gelen  talimat evrakları doğrultusunda 19 şüpheli hakkında işlem yapılmış, işlem yapılan 19 şüpheliden  1’i Adli Kontrol Kararıyla serbest bırakılmış, 14 şüpheli ise soruşturma iline sevk edilmiştir, 4 Şüpheli Firari olarak aranmaktadır

 

                      

 Kaçakçılık ve Mali Suçlara yönelik yapılan çalışmalarda;

 

-5607 S.K.M. (Gümrük Kaçağı Sigara)  suçundan 1 şüpheli hakkında işlem yapılmış, şüpheliden 517 paket halinde değişik markalarda gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiştir.

 

-5607 S.K.M (Gümrük Kaçağı Cep Telefonu) suçundan 3 şüpheli hakkında işlem yapılmış ve şüphelilerden 132 adet Gümrük Kaçağı cep telefonu ele geçirilmiştir.

 

-Resmi Belgede Sahtecilik suçundan 6 şüpheli hakkında işlem yapılmış, 4 şüpheli  ifadeleri alındıktan sonra adli makamlara sevk edilmiş, 2 Şüpheli firari olarak aranmaktadır.

 

 

 

 

 

NARKOTİK ŞUÇLARLA MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE

           

            İlimiz genelinde uyuşturucu madde ticareti yapıldığı veya kullanıldığı değerlendirilen toplam 18 olaya müdahale edilmiş,  bu olaylara karıştıkları tespit edilen 55 şüpheli şahıs hakkında yasal işlem yapılmış, toplam 27 şüphelinin tutuklanarak cezaevine teslimi sağlanmıştır.

           

            Yapılan operasyonlar sonucu yaklaşık 11 kg kubar esrar, 10 gr. toz esrar, 70 gr. metamfetamin, 4 gr. eroin, 166 adet sentetik uyarıcı hap,  148 adet satışı izne tabi ilaç ele geçirilmiştir.

 

            Eylül ayı içerisinde umuma açık yerler, park-bahçeler ve bazı sokaklarda uyuşturucu madde kullanımının önlenmesi amacıyla İl Merkezi ve Doğanşehir İlçemizde 2 adet NARKO-SOKAK uygulaması, İllimiz Merkezinde bulunan metruk binalara yönelik olarak NARKO-METRUK uygulaması gerçekleştirilmiştir.

 

            Ayrıca Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerimizde okul önü ve çevreleri ile yakın civarda bulunan iş yerleri ve parklarda iki ayrı denetim çalışması gerçekleştirilmiştir.

 

ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜMÜZ VE MERKEZ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜKLERİMİZCE (BATTALGAZİ VE YEŞİLYURT) YAPILAN ŞOK UYGULAMALAR VE YOL UYGULAMALARINDA

                 33979 Şahsın GBT’si yapılmış aranan 132 şüpheli şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edilmiş, 20 Tabanca , 27 Kuru Sıkı Silah, 21 Av Tüfeği, 204 Adet Av Tüfeği Kartuşu, 38 Fişek, 154,83 gr. Uyuşturucu Madde, 39 Uyuşturucu Hap, 48 Kesici Alet ele geçirilmiş,

                 7086 Araç sorgulanmış, 353 Araç ve 377 Araç sürücüsüne işlem yapılmış ve 104.165 TL İdari para cezası uygulanmıştır. 

                            TRAFİK DENETLEME ve BÖLGE TRAFİK DENETLEME

 ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE YAPILAN UYGULAMALARDA İSE,

           

            39737 Araç sürücüsü kontrol edilmiş toplam 8176 araç sürücüsüne çeşitli kural ihlallerinden dolayı 2.366.941 TL cezai işlem uygulanmış.

            12 araç sürücüsünün ehliyetine el konulmuş, 169 araç trafikten men edilmiştir

            6 araç abartı egzoz nedeniyle trafikten men edilirken 75 motosiklet sürücüsüne kasksız motor kullanmaktan, 46 araç sürücüsüne cam filmi kullanmaktan cezai işlem uygulanmıştır.

            4675 araç sürücüsüne aşırı hızlı araç kullanmaktan (radar )cezai işlem uygulanmıştır.

Bakmadan Geçme