Fethi Sekin için geldiler

Elazığsporlu yöneticiler, Bayraklı Adliyesi'ne düzenlenen terör saldırısında kahramanca çarpışarak şehit düşen polis memuru Fethi Sekin

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  İzmirlilerin gönlünde taht kuran şehit polis Fethi Sekin'in memleketi Elazığ'dan gelen heyeti ağırladı. 9 yıl görev yaptığı Adliye binasındaki terör saldırısını canı pahasına önleyen Elazığlı Sekin'in hemşehrileri, şehit polis için yapılanlar nedeniyle Başkan Kocaoğlu'na teşekkür ziyaretinde bulundu. Heyette Elazığspor Kulübü Genel Müdürü Akif  Kıraç ve kulüp yöneticisi Vural Baygeldi ile İzmir Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Muzaffer Acar ve yönetim kurulu üyeleri yer aldı.

Ölümünden önce Fethi Sekin'e şampiyonluk için söz verdiklerini söyleyen Elazığspor Genel Müdürü Akif Kıraç, kulübün 50'nci kuruluş yıl dönümünde "Şehit Polis Fethi Sekin" adına oynayacaklarını ifade etti. Kıraç, Başkan Kocaoğlu'na şehit polisin isminin yazıldığı Elazığspor forması da hediye etti.

Fethi Sekin’in adının, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bayraklı’da 40 dönüm alan üzerine kurduğu parkta ölümsüzleştiğini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bu parkta ve adliyenin önündeki caddede, şehidimizin ismi sonsuza kadar yaşayacak. İzmir barışın ve özgürlüğün baş kenti. İzmir kardeşliğin, birlik ve beraberliğin kenti. İzmirliler ülkemizde birlik ve beraberlik, dirlik ve düzen için, terörün bitmesi için, bölgemize barışın gelmesi için her zaman elinden geleni yapmıştır. Fethi kardeşimizin kahramanlığının İzmir'e neler kazandırdığının, milli bir tutkal gibi bizleri birbirine bağladığının bilincindeyiz. Şehit düştüğü Adliye önünde bir de heykelini dikiyoruz. Kahraman şehidimiz, nesilden nesile gönüllerimizde yaşayacak” dedi.

Bakmadan Geçme