'Engelsiz Yaşam Merkezini Baharla Birlikte Hizmete Sunacağız'

BATTALGAZİ BELEDİYE BAŞKANI SELAHATTİN GÜRKAN

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Beyaz Ay Derneği Malatya Şubesi tarafından 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Burada konuşan Başkan Gürkan, bölgenin ilk Engelsiz Yaşam Merkezi Kampüsü’nü baharla birlikte hizmete sunacaklarını söyledi.

 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Beyaz Ay Derneği Malatya Şubesi tarafından 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla Öğretmenevi’nde düzenlenen programa katıldı. Programda ilk olarak konuşan Beyaz Ay Derneği Malatya Şube Başkanı Yılmaz Alaca, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın engellilere karşı çok duyarlı olduğunu belirterek, Battalgazi Belediyesi tarafından hizmete sunulacak olan Engelsiz Yaşam merkezi’nin bunun en güzel örneği olduğunu söyledi. Alaca, “Battalgazi Belediye Başkanımızın bu ince ruhluluğu, takipçiliği, sizlere vermiş olduğu kıymet ortada. Kendisine huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bu programı düzenledik. Ciddi manada emeği geçen arkadaşlarımız var. Bu emeklerinden dolayı kendilerine teşekkür ederim. Hepinizin bir takım engelleri var. Buralara gelerek yoruldunuz. Bu engelleri aşarak buralara geldiniz. Bizim kalbimiz sizinle. Uzun zamandır ben bu noktada aksayan noktalarda tutmaya çalışıyorum. Gerek Malatya’da gerekse de Türkiye’de Beyaz Ay Derneğinin öncülüğünde engellilerimizin problemlerinde, sıkıntılarını belirli yerlere ulaştırılması anlamında ciddi merhaleler kat ettik. Engellerimizi bu manada aşmaya devam edeceğiz. Sizin engellerinizi ortadan kaldırmak için Battalgazi Belediyesi ve ekibi ve Beyaz Ay Derneği Malatya Şubesi olarak ve diğer engelli derneklerimizle birlikte Malatya’da karşı karşıya kaldığımız engelleri tek tek ortadan kaldırmaya ahd etmişiz. Özellikle Battalgazi Belediye Başkanımızın duyarlılığı Engelsiz Yaşam Merkeziyle doruklara ulaştı. Kendisine ve ekibine sizin huzurunda çok teşekkür ediyorum. Kalbimizin de kendisiyle olduğunu burada belirtmek istiyorum” dedi.

 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, 3 Aralık Engelliler Günü’nün önemine dikkat çekerek, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü diye tabir ediliyor. Aslında engellileri engelsiz bir şekilde yaşatmak sadece bir güne mahsus olmaması lazım. Yılın 365 günü de engelsiz yaşam koşullarını oluşturmak için öncelikle biz yerel yöneticiler bu konuda çok daha fazla hassas davranmamız gerek. Engelsiz bir yaşam diyoruz. Tabiî ki önümüze engeller çıkacak. Herkesin önüne engeller çıkar. Ayrıca engelli ifadesine yeni bir terminolojik yaklaşımda bulunmak istiyorum. Toplantılarda bunu özellikle gündeme getiriyorum. Şayet engelli olgusunu sadece vücudun bir organı için kastediyorsak bu yanlış bir yaklaşım diye düşünüyorum. Bu noktadan bakarsanız eksiklikten münezzeh olan sadece Cenab-ı Allah’tır. Hepimizin bir eksikliği vardır. Bazılarımızın görünen uzuvlarıdır, bazılarımızın ise görünmeyen uzuvlarıdır. Bu anlamda herkes bir engellidir. Aynı zamanda herkes bir engelli adayıdır. Yorumlama da, dinlemede, hassasiyet göstermede ve insanları sevmede özürlü olmamak lazım. Sevgi özürlü olmamak lazım. Aramızda Aladağ ailesi var. Çok güzel bir annemiz var aramızda. O annemiz kızımıza gözü gibi bakmış ve atletizmde birinci yapmıştır. Bu annemiz hem kızını şampiyon yapmış ve hem de bu madalyayı Malatya’ya getirmiştir. Hem anneyi hem de kızımızı kutluyorum. Mert Mutlu Kardeşimiz de burada. Onun annesi de burada. O da Milli Takım’da Türkiye 2’incisi olmuş, onu da kutluyorum. Tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

Bölgenin ilk Engelsiz Yaşam Kampusü’nü baharla birlikte hizmete sunacaklarını kaydeden Başkan Gürkan, “Yerel yöneticiler olarak bizlerde sizlerin bu fiziki engelleriniz açısından engelsiz bir ortamda yaşamanız ve yaşamlarınızı rahat bir ortamda ihdas ettirmeniz için elimizden gelen çabayı göstermemiz lazım. Sizleri sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde anmak olmamalı. Bunun sürekli ve devamlılığı çok daha önemlidir. Ayrıca bunların bir kampus etrafında tüm bu engelli kardeşlerimizin engelsiz bir ortam içinde ve sosyal, sportif, kültürel, iş ve meslek edinme aktivitelerini yerine getirmesi için mekanlarda gerekir. Biz bununla ilgili Battalgazi’de ve bölgemizde ve 3 bölgede ilk olarak bir Engelsiz Yaşam Merkezi yaptık. Aynı zamanda bu merkezimiz, Türkiye’de ilk 5’in arasındadır. Bu Cumhuriyet tarihinin de rekorudur. Biz beş buçuk ayda bunu yapıp bitirdik. Şu anda çevre düzenlemesi yapılıyor. İnşallah baharla birlikte bu kardeşlerimizin hepsini orada misafir edeceğiz. Yüzme havuzlarımız var, konferans salonlarımız var, iş atölyelerimiz var, dinlenme odalarımız var. Ayrıca birbirleriyle muhabbet edebilecek hem açık, hem de kapalı ortamları oluşturduk. Burada fiziki mekanlarımız bitti. Yüzme havuzumuza kadar gerek küçükler, gerek büyüklerimiz için hem de olimpik anlamda bunların hepsi yapıldı bitti. İnşallah baharla birlikte sizlerin hizmetinize sunulacak” diyerek, programa katılan engellilere çeşitli hediyeler verdi.

 

Bakmadan Geçme