En Golcü Boutalib, En Hırçın Chebake

8.Haftası da geride kalan Süper Lig'de Yeni Malatyaspor oynadığı 8 maçın 2'sini kazanıp, 4'ünü mağlubiyetle kapatıp, 2 maçta da puanları paylaştı.

Bu maç 14 gol atan sarı siyahlı ekip 17 golü de kendi kalesinde gördü, ayrıca 4 maçı Türk futbolcular kaydederken 10 gol yabancılardan geldi. Attığı gol açısından en golcü 7’inci takım olan Yeni Malatyaspor, 17 golle Trabzon ve Osmanlıspor’dan sonra en çok gol yiyen takım görünümünde.

Yeni Malatyaspor’un Fas’lı futbolcusu Khalid Boutaib 5 golle sarı siyahlı ekibin en golcü futbolcusu olurken, yerli futbolculardan Aytaç Kara ilk golünü Kasımpaşa maçında penaltıdan, ikinci golünü ise Antalyaspor’a attı. Kasımpaşa maçında Eren Tozlu, Fenerbahçe karşısında da Batuhan Altıntaş takımları adına gol kaydeden yerli futbolcular oldu.

 

Evinde oynadığı karşılaşmalardan 1’ini kazanan sarı siyahlılar 2’sinde berabere kaldı, 1’in de mağlup oldu ve tek deplaslan galibiyetini ise Karabük’ten getirdi.

 

1 KIRMIZI 15 SARI

 

Geri de kalan 8 hafta da sarı kırmızılı futbolcular 1 kırmızı 15’de sarı kart gördüler.

Rahman Buğra, Konyaspor maçında çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kalırken, Chebake 4 sarı kartla en hırçın futbolcu oldu. Murat Yıldırım ve Aytaç Kara 2, Azubike, Murat Akça, Mina, Boutalib, Yalçın Ayhan, Ertaç Özbir ve  Adem Büyük 1’er sarı kart gördüler.

 

Bakmadan Geçme