Elazığ'a Yılın İlk Karı Yağdı

Elazığ yılın ilk karıyla buluştu.

Elazığ yılın ilk karıyla buluştu. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte başlayan kar yağışı, özellikle Harput, Çaydaçıra mahalleleri gibi şehrin yüksek kesimlerinde etkili oldu. Kar yağışının başlamasıyla birlikte harekete geçen ekipler, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı, Sami Çiftçi Bulvarı, Harput Yolu, Harput mezarlık alanı gibi noktalara anlık müdahalede bulundular.

Yılın ilk karıyla sürpriz bir şekilde buluşan Elazığ’da kartpostallık görüntüler de objektiflere yansıdı. Şehrin tarih ve medeniyet merkezi Harput’ta yağan kar ile birlikte tam bir görsel şölen oluştu. Sonbaharın kalıntıları yeşilden sarı ve kırmızıya dönen yapraklar, daha açmamış gonca güller, beyazın saflığıyla apayrı bir görsellik kazandı.

HARPUT’A DAVET

İlkbaharda çiçek açan ağaçları, sonbaharda sararan yaprakları, yazın serin havası ve kışın karın başta Harput Kalesi, olmak üzere tarihi yapıları sarmaladığı Harput, her mevsim apayrı güzelliğiyle ziyaretçilerini bekliyor. Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat, Elazığ Belediyesi ekiplerinin kar yağışının başlamasıyla birlikte karın en çok etkili olduğu Harput yollarında anında çalışmalara başladığını belirterek, teşekkür etti

Bakmadan Geçme