Elazığ Şiir Akşamlarına Malatya'dan davet

Geleneksel Elazığ Şiir Akşamları'ndan biri daha gerçekleştirildi

 

Geleneksel Elazığ Şiir Akşamları’ndan biri daha gerçekleştirildi. Bu yıl “15 Temmuz” temasıyla  düzenlenen Şiir Akşamları’na Malatya’dan da Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı  Araştırmacı Yazar Kemal Deniz katıldı.

Program geçtiğimiz Cumartesi günü Elazığ Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen 15 Temmuz Şehitler Sergisi’nin açılışı ile başladı ve davetlilerle tanışma programı ile devam etti. Daha sonra  Azerbaycan milletvekili Garine Pashayeva,  Fırat Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali Ölçücü ve Kosova’dan Zeynel Beksaç “15 Temmuz Şehitleri” konulu panele konuşmacı olarak katıldılar. Panel sonrası Azerbaycan milletvekili Garine Pashayeva, “Aşk Yolcusu ve Turan Yolcusu” adlı kitabını dağıttı.

Cumartesi günü akşamı Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen 24. Uluslar arası Hazar Şiir Akşamında , “Şair İmdat Avşar, Hüseyin Akın, Cengizhan Orakçı, Sündüz Arslan Akça, Sıtkı Caney, Mustafa Özçelik, Adem Turan, Serhat Kabaklı, Kemal Deniz, Azerbaycan Milletvekili Ganire Pashayeva, yine Azerbaycan’dan Ülker Piriyeva, Kosova’dan Zeynel Beksaç, Talat Özer ve İzzettin Dönmez” kahramanlık  şiirleri okudular.

Malatya’dan davet edilen Araştırmacı Yazar Kemal Deniz; “Yüzbaşı Gökhan Ertan, Nazarname ve Umut Şafak’ta” başlıklı şiirleri ile geceye renk kattı.

Elazığ Şiir Akşamları programı çeşitli etkinlikler ile Pazar günü de devam etti.

Davetliler Pazar günü sabahleyin Tarihi Harput Şehri’ni gezdi. Öğlen zamanı Hazar Gölü gezisi düzenlendi.  Pazar akşamı Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen Kürsübaşı Programı ile Şiir Akşamları’nın 24’üncüsü de sona ermiş oldu.

 

Bakmadan Geçme