Elazığ Belediyesi Kitap Fuarı Açıldı

Elazığ Belediyesi 1. Kitap Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Ahmet Aytar Meydanı’nda düzenlenen açılış törenine Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Ömer Serdar, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Tahir Öztürk ve Ejder Açıkkapı, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, CHP Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan, Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, AK Parti Elazığ Kadın Kolları Başkanı Gülersem Çopur, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Öz, STK Temsilcileri ve çok sayıda eğitimci ile kitapseverler katıldı.

BAŞKAN YANILMAZ: “BU FUAR ŞEHRİMİZE ÇOK YAKIŞTI”

Fuarın açılış konuşmasını yapan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, her yıl aynı tarihlerde kitap fuarının ilimizde kitap dostlarıyla buluşacağını söyledi. Elazığ’ın kültürüyle, sanatıyla ve yaşam şekliyle köklü ve özgün bir tarihe sahip olduğunu belirten Başkan Yanılmaz, şunları kaydetti: “Bizim şehrimiz yazar ve şair şehridir. Ahmet Kabaklı’nın, Fikret Memişoğlu’nun ve nice değerli yazar ve şairlerin ilham aldığı şehirdir. Bu açıdan bu fuar bu şehre çok yakıştı. Elazığ’a ilk defa gelen değerli sanatçı ve yazar kardeşlerimizde sizlerin misafirperverliğiyle bu şehri bütün değerleriyle yakından tanıma fırsatı bulacak. Öğrencilerimizde ders kitaplarının dışında farklı eserlerle tanışma imkânı bulacak. Onlara tavsiyem içeriği zengin kitaplardan bol bol istifade edip yazarlarla konuşsunlar. Onlarla fikir alışverişinde bulunsunlar ” dedi.

Kitap fuarının Elazığ’ın tanıtımı açısından da büyük önem arz ettiğini belirten Başkan Yanılmaz, “Bugün büyük bir heyecan ve gurur yaşıyoruz. 4-8 Ekim 2017 tarihlerinde Ankara’da da Elazığ Tanıtım Günleri kapsamında ilimiz kültürüyle, sanatıyla, mermeriyle, yer altı ve yer üstü bütün zenginlikleriyle görücüye çıkacak ve biz bugün ki gururu o gün tekrar yaşayacağız” dedi.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ EJDER AÇIKKAPI: “CEHALETİMİZİ YENECEK TEK SİLAH KİTAPTIR”

Kitap Fuarı açılışına öncülük eden Elâzığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ a teşekkür eden AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, “Cehaletimizi yenecek tek silah kitaptır, okumaktır ve öğrenmektir. Bu açıdan bu fuar şehrimiz ve çocuklarımız için çok önemlidir” dedi.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ TAHİR ÖZTÜRK: “KİTAP BİLİNCİNİ KÜÇÜK YAŞLARDA OLUŞTURALIM”

Kitaplara karşı Elazığlıların büyük bir sevgi ve saygısının olduğunu belirten Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, “Bizlere inancımız gereği ilk emir “oku” kelimesidir. Bu açıdan çocuklarımıza okuma bilincini küçük yaşta öğretelim. İnanıyorum ki öğretmen ve ailelerimiz bu konuda çocukları heveslendirici çalışmalar yapacaktır” dedi.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ÖMER SERDAR: “GÜÇLÜ TÜRKİYE İDEALİMİZ OKUMAKTAN GEÇİYOR”

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Ömer Serdar ise büyük ve güçlü Türkiye ideallerinin okumak ve bilinçlenmekten geçtiğini belirtti. “Cumhurbaşkanımızın deyimiyle güçlü yazarlar, düşünür ve ressamlar çıkartmazsak bu idealimizi nasıl gerçekleştireceğiz?” diyen Serdar, kitap fuarının Elazığ’a ve il dışından teşrif edecek bütün misafirlere hayırlı olmasını diledi.

VALİ ÇETİN OKTAY KALDIRIM: “HASRETLE BEKLEDİĞİMİZ KİTAP FUARINA KAVUŞTUK”

Elazığ’ın Harput’uyla, ilçeleriyle, edebiyatıyla, müziğiyle, kültürüyle, şair ve şiirleriyle muhteşem bir medeniyet merkezi olduğunu belirten Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Bu medeniyete katkı sunan ve tanıtımını sağlayan herkese çok minnettarız” dedi. “Başta Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz olmak üzere, yazarlarımıza, yayınevi sahiplerimize ve tüm eğitimcilerimize teşekkür ediyorum” diyen Vali Kaldırım, kitap fuarının Elâzığ’a çok katkı sunacağını kaydetti.

Elazığ’ın fuarcılık etkinliği açısından çok parlak bir hafta yaşadığını belirten Vali Kaldırım, “Elazığ artık adından söz ettiren bir şehirdir. Dün Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarının açılışını gerçekleştirdik. Bugün de Birinci Kitap Fuarı’nın açılışını gerçekleştiriyoruz. Elazığ önümüzdeki hafta içerisinde de Ankara’da büyük bir etkinlikle dünyaya tanıtılacak. Bu şehir bunu hak edecek derinlik ve birikime sahiptir. Özellikle Harput UNESCO yolunda emin adımlarla ilerliyor. Paşa Demirbağların, Ahmet Kabaklıların yaşadığı bu şehri, hazan mevsimiyle birçok şaire ilham kaynağı olmuş bu aziz şehri, Kürsübaşı geleneğiyle, Hazar Şiir Geceleriyle ve musikisiyle ayağa kaldırıp tekrar tüm dünyaya tanıtacağız” dedi.

Konuşmaların ardından kitap fuarının açılışını gerçekleştiren Vali Kaldırım, Başkan Yanılmaz ve diğer protokol üyeleri, hemşerilerimizle birlikte stantları gezerek kitapları inceledi. Fuar, 8 Ekim 2017 tarihine kadar açık kalacak.

Bakmadan Geçme