Ebegem'de Sertifika Heyecanı

Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme ve Eğitim Merkezi'nde eğitim gören kursiyerlere sertifikaları verildi.

Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen sertifika törenine Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ Belediyesi Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri ile çok sayıda kursiyer katıldı.

Törende bir konuşma yapan KOSGEB uzmanı Hakan Özcan, Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme ve Eğitim Merkezi’nce 2017 yılında açılan eğitimlere katılımın oldukça yoğun olduğunu belirtti. Özcan, “Bizler de girişimcilik ve muhasebe alanında eğitimler vermeye gayret gösterdik. Özellikle KOSGEB eğitimlerini verdikten sonra işletme kurma aşamasına gelen girişimcilerin işletmelerini de kurmalarını sağladık. Ben arkadaşlara bundan sonraki iş hayatlarında başarılar diliyorum”dedi.

BAŞKAN YANILMAZ:

“İNSANA YATIRIM, GELECEĞE YATIRIMDIR”

Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme ve Eğitim Merkezi’nde değişik alanlarda eğitim gören kursiyerlerin sertifika almaya hak kazandıklarını belirten Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, sertifika almakla işin bitmediğini asıl işin yeni başladığını belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü.

“Sizler öncelikle bir emek vererek zaman ayırdınız. Ben bilgimi arttırmak, kendimi daha çok geliştirmek, kalifiye bir eleman olmak istiyorum dediniz ve eğitim aldınız. Hani bir yere gittiğinizde ne iş yaparsın? diye sorulduğunda efendim ne iş olursa ben yaparım diyen insan değil, ben filanca konuda uzmanım filanca konunun uzmanı oldum, bu işi çok iyi yaparım diyen kişi olmalısınız ki bu eğitimlerinde bir anlamı olsun. Elâzığ Belediyesi olarak birçok teknik çalışmalar yapıyoruz. Yol, kaldırım, alt geçit, üst geçitler yapıyoruz. Sosyal yaşam alanları yapıyoruz. Kültür Park gibi Şehit Polis Fethi Sekin Mesire Alanı,  Cip Barajı Mesire Alanı, Doğukentte yaptığımız 15 Temmuz Şehitleri Kapalı Spor Salonu gibi birçok hizmetleri yapıyoruz. Bütün bu hizmetleri toplasak bir torbaya koysak o torbayı sıksak oradan bir damla düşse EBEGEM’de verdiğimiz eğitim kadar önemli olmaz. Çünkü oradaki eğitim insana yapılan bir yatırımdır. Eğer insana yatırım yapıyorsanız siz geleceğinize bir yatırım yapıyorsunuz demektir. İnsana yatırım yapıyorsanız, ülkemizin geleceği emin ellerde demektir. Bu açıdan EBEGEM’de ki eğitimleri, çalışmaları önemsiyorum. Aynı zamanda oradaki her çalışma Elazığ'ın ekonomisine bir katkıdır”dedi.

Konuşmaların ardından EBEGEM bünyesinde açılan kursları başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Bakmadan Geçme