Downsendromlu çocuklar zabıta oldu

Down Sendromlular Spor Kulübü Derneği bünyesindeki 17 downsendromlu çocuk, 1 gün boyunca sahada zabıta görevi yaparak, özellikle engellilere yönelik yaşanan sorunlara müdahale ettiler.
1 gün boyunca zabıta olarak görev yapacak gençleri kabul eden Başkan Çakır, bugünün onlar için özel bir gün olduğunu belirterek, katkılarından dolayı kendilerine teşekkür belgesi verdi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi, engellilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla farkındalık yaratan bir proje gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Malatya Down Sendromlular Spor Kulübü Derneği tarafından gerçekleştirilen bir projeyle 17 downsendromlu çocuk 1 gün süreyle zabıta görevi yaptı.
23 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilen proje çerçevesinde downsendromlu çocuklar velileriyle birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret etti.
Güzel bir zabıta etkinliği
Ziyaret sırasında kısa bir konuşma yapan Malatya Down Sendromlular Spor Kulübü Derneği Başkanı Mehmet Ilkım, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin güzel bir etkinlikle downsendromlu çocukları bir araya getirdiğini belirterek, etkinlikten dolayı teşekkür etti. 
Ilkım, “Çok güzel bir zabıta etkinliği. Herkese çok teşekkür ediyoruz. 17 downsendromlu üyemiz gün boyunca zabıta olacaklar. 1 aydır bu çocuklar bunun heyecanını yaşıyorlar. Malatya’da 600-700 civarında downsendromlu çocuğun olduğunu düşünüyoruz. Ama biz 300-400’üne ulaşıyoruz. Geri kalanlara basın aracılığıyla ulaşmaya çalışıyoruz. Belediye Başkanımıza verdiği desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Çok anlamlı bir gün. Bu gün herhangi bir engelliler günü değil. Tamamen spontane gelişen, Zabıta Dairesi Başkanımızın teklifiyle oldu. Farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Bu çocuklarımızın biz farkındayız, toplumun da bunun farkında olmasını istiyoruz.” dedi.
Bugün, onlar için özel bir gün
Toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir program yapıldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise bugünün downsendromlu çocuklar için özel bir gün olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal ve kültürel anlamda yoğun programlar düzenlediklerini kaydeden Çakır, özetle şunları söyledi:
“Bu çocuklarımız zabıta olmaya çok hevesliler. Belediyemiz tarafından herkese özel olarak zabıta giysileri hazırlandı. Çocuklarımızı böyle heyecanlı görmek bizleri son derece mutlu etti. Büyükşehir Belediyesi olarak birçok etkinlik yapıyoruz. Yıl içerisinde her gün bir etkinliğimiz var. Bu etkinliklerimizinilimizin sosyal ve kültürelgelişimine katkı sağladığını,çocuklarımızın gelişmesine, anlamında, öz güven sağlamasına ciddi katkılar sağladığına inanıyorum. Bugün çocuklarımız sokaklara çıkacaklar. Özellikle engelliler açısından gördükleri sorunlara müdahale etmiş olacaklar. Bugünün onlar için özel bir gün olduğuna inanıyorum. Emeği geçen mesai arkadaşlarıma, derneğimize ve velilerimize teşekkür ediyorum.”
Ziyaret sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, downsendromlu çocuklara katkılarından dolayı teşekkür belgesi ile çeşitli hediyeler verdi.
ÇARŞI-PAZAR DENETİMİ
Downsemdromlu 17 çocuk Başkan Çakır’ı ziyaretlerinden sonra sahaya çıkarak denetimler yaptılar.
Denetimler sırasında kurallara uymayan esnaflar ile kaldırama araç park eden sürücülere uyarılarda bulundular.

Bakmadan Geçme