Depremde Malatyalıların yanında olanları esnaf unutmadı

Şubat depremlerinin ardından Malatya'da yaraların sarılması adına 152 adet işyerinden oluşan Ankara Esnaf Çarşısı'nın yapımı ile birlikte Malatya Şoförler Odası ile Minibüsçüler Odası

Şubat depremlerinin ardından Malatya’da yaraların sarılması adına 152 adet işyerinden oluşan Ankara Esnaf Çarşısı’nın yapımı ile birlikte Malatya Şoförler Odası ile Minibüsçüler Odası'na geçici yer yapılmasına katkı ve destek veren Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yiğiner’e teşekkür plaketleri takdim edildi. Tahliye sürecinde destek veren Kayseri ve Elazığ Oda başkanları ile birlikte o süreçte tek kuruş destek almadan tahliye yapan 2 esnafa da ayrıca teşekkür plaketleri takdim edildi. 

Ankara Çarşısı’nın bitişiğinde bulunan Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ile Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçlar Esnaf Odası’nı ziyaret eden Ankara ESOB Başkanı Mehmet Yiğiner’e burada Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin ve Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçlar Esnaf Odası Başkanı Mesut İnce tarafından teşekkür plaketleri ile hediyelik kayısı takdim edildi. Ankara Esnaf Çarşısı yönetimi de ayrıca teşekkür plaketi ve kayısı takdim etti. 

Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin ve Ankara ESOB Başkanı Mehmet Yiğiner birlikte Ankara Esnaf Çarşısını ziyaret ederek, esnaflarla bir araya gelip sohbet ettiler.

Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ile Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçlar Esnaf Odası üyesi taksici, servisçi, minibüsçü, kamyoncu, nakliyatçı esnafları ile Malatya ESOB’a bağlı esnaf odası başkan ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı geniş katılımlı bir iftar programı düzenlendi. 

Ankara ESOB Başkanı Mehmet Yiğiner’in katkıları ile düzenlenen iftar programına 6 Şubat depremlerinde Malatyalıların tahliye edilmesi sürecine katkı ve destek sağlayan Kayseri Minibüsçüler ve Servisçiler Esnaf Odası Başkanı Yavuz Ay ile  Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şevket Toraman’da katıldı. 

Malatya ESOB Başkanı ve aynı zamanda Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı da olan Şevket Keskin, “Ankara Esnaf ve  Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Mehmet Yiğiner kardeşime Malatya esnafına verdiği destek ve katkılar için teşekkür ediyoruz. Eski Malatya Valisi olan Ankara Valisi Vasip Şahin’e ayrıca teşekkür ediyoruz. Malatya büyük bir deprem geçirdi. Malatya yıkık değil, çökmüş bir Malatya ile karşı karşıyayız. Birlik ve beraberliğimizi bozmadan Malatya’yı ve ticareti ayağa kaldırmanın mücadelesini vereceğiz.  Ticareti ayağa kaldırmadan Malatya’yı ayağa kaldırmak mümkün değildir. Katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Kayseri Minibüsçüler ve Servisçiler Esnaf Odası Başkanı Yavuz Ay ile  Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şevket Toraman’a deprem zamanında Malatyalıların tahliye edilmesinde çok büyük destekleri oldu, başkanlarımız ile birlikte Kayseri ve Elazığ esnafına teşekkür ediyoruz.” dedi.

Ankara ESOB Başkanı Mehmet Yiğiner, “Deprem zamanı biz buradaydık. Elimizden geldiğince maddi ve manevi destek olmaya çalıştık. Allah nasip etti, şükürler olsun Ankara Çarşısını Malatya’ya kazandırdık. Allah rızası çini devletimizin ve milletimizin yanında olmaya çalıştık. Ahilik kültürün amacı kardeşlik ve dayanışma, cömertlik, mertlik. Dolayısıyla biz kardeşiz. Esnaf esnafın kardeşidir. Ahi, Ahinin kardeşidir. Valimiz Vasip Şahin’in ‘Gel Malatya’ya bir çarşı yapalım’ dedi. ‘Tamam’ dedik ve yaptık.” İfadelerini kaydetti.

Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçlar Esnaf Odası Başkanı Mesut İnce, Malatya esnafına katkı ve destek veren Ankara ESOB Başkanı Mehmet Yiğiner’e teşekkür ederek, “biz deprem zamanı 120 bin Malatyalı hemşehrimizi Ankara ve İstanbul’a taşıdık. Minibüsçü ve servisçi esnafımız deprem sonrası gerçekten çok büyük mağduriyet yaşadılar. Şehir içi minibüslerimiz yıkımlardan dolayı gerçekten büyük bir kaybı uğradılar ve yüzde 70 iş kaybı yaşadılar. Esnafımızın mağduriyetini giderilmesi için çalışmalarımız olacak. Korsan taşımacılığa asla taviz vermeyeceğiz” dedi.

-Kayseri ve Elazığ servisçilerin eve şoförlerine teşekkür

İftar Programında Kayseri Minibüsçüler ve Servisçiler Esnaf Odası Başkanı Yavuz Ay ile  Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şevket Toraman’a deprem sürecinde Malatyalıların tahliyesine verdikleri destek ve katkılardan dolayı teşekkür plaketleri takdim edildi. 

-Tek kuruş almayan 2 esnafa plaket 

6 Şubat depremlerinde 20 gün süreyle defalarca şehir dışına servis yaparak vatandaşların tahliye edilmesine tek kuruş almadan destek veren Ali İhsan Çınar ve Selim Demir  adlı esnaflara teşekkür plaketi takdim edildi.

Bakmadan Geçme