Çalık, Teknokent ve Onkoloji Hastanesi'nde incelemelerde bulundu

AK Parti Genel Başkan yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık,

AK Parti Genel Başkan yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, İnönü Üniversitesi Teknokent’i ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi alırken, Onkoloji Hastanesi’nin inşaatını da gezerek incelemelerde bulundu.

-“Malatya’nın kalbi Teknokent’te atmalı”

Çalık, beraberinde AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte İnönü Üniversitesi Teknokent’i ziyaret ederek, burada yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında bilgi aldı.

Çalık;  “Malatya’nın kalbi Teknokent’te atmalı. Ne olup bitiyorsa, buranın baş mihmandarı olmalı. Burada yapılan çalışmalar Malatya için stratejik öneme sahip olmalı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanımız ile görüşüp, Teknokent’in ilk elden geçirilmesini isteyeceğiz. Kalkınma Bakanımız ile Teknokent’in desteklenmesi için görüşmelerimizi yapacağız. TÜBİTAK’ın buraya zaman ayırmasını isteyeceğiz. Buradaki çalışmaları yerinde izleyeceğiz. Sanayi-üniversite ilişkisinin ve iletişiminin çok önemli olduğunu ve üniversitenin TSO ve sanayicilerimizle çok yakın temaslarının devam etmesi gerektiğini bir kez daha ifade ediyorum” dedi.

-Bölgenin tek hastanesi olacak

Çalık ve beraberindekileri daha sonra İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp merkezi bünyesinde açılacak olan bölgenin ilk Onkoloji Hastanesi’nin inşaat alanında incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Onkoloji Hastanesi’nin 2019 yılının ilk yarısında bitirilerek hizmete girmesini istediklerini dile getiren Çalık, “217 yataklı, yaklaşık 90 milyon TL bedelle yapılacak olan Onkoloji Hastanesi, 84 kemoterapi ünitesi, 16 poliklinik ünitesi ile birlikte 6 katlı olarak tamlanacak. Onkoloji Hastanesi Malatya ve bölge için çok önem arz ediyor. Bölgemizdeki hastalarımızın tedaviye ulaşımını kolaylaştırmak adına bu yatırımı çok önemli buluyoruz. Doğu ve Güneydoğu Bölgesinin ilk ve tek hastanesi olarak hizmete girecek.” Şeklinde bilgi verdi.

-Onkoloji Hastanesi’nin gündeme gelme hikayesi

Çalık şunları söyledi;  “Onkoloji Hastanesi’nin Malatya’ya kazandırılmasında talimatlarını veren Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bu konuda desteklerini esirgemeyen Kalkınma Bakanımıza, Sağlık Bakanımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize,  emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bir şeyi söylemem gerekir, bu proje bitene kadarda söyleyeceğim. Bütün vatandaşlarımız, Malatya için projeleri varsa, mutlaka bizimle paylaşsınlar. Bu projeyi bizimle ilk paylaşan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin’dir. Dosyayı da getirdiğinde de bütün arkadaşlarımız olmaz gözüyle bakmıştık. Dosyasını alıp Sayın Cumhurbaşkanımıza da teslim ettiğimiz de de Onkoloji Hastanesi ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları hem Sağlık Bakanlığımız, hemde Kalkınma Bakanlığımız nezdinde vücut buldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın o talimatı ile Onkoloji Hastanesi Malatya’ya kazandırılmış oldu.”

Bakmadan Geçme