Büyükşehir Belediyesinden Amatöre Büyük Yardım

86 amatör spor kulübüne yaklaşık 300 bin lira değerinde malzeme yardımı

Malatya Büyükşehir Belediyesi her alanda standartları yükseltmeye devam ediyor. Şehre yapılan fiziki belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyecilik alanlarında da önemli yatırım ve hizmetler gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, amatör spor kulüplerine her yıl düzenli olarak yaptığı malzeme yardımını bu yıl da gerçekleştirdi.

Malatya’da değişik branşlarda faaliyet gösteren 86 amatör spor kulüünee yapılan malzeme yardımı için bir tören düzenlendi. 12 Ocak Cuma günü Sanat Merkezi’nde düzenlenen malzeme dağıtım törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci katıldı. Törene Tüfenkci’nin yanı sıra Malatya Valisi Ali Kaban, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı H.Uğur Polat, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, TSO Başkanı H.Hüseyin Erkoç, ASKF Genel Başkan Yardımcısı Fahrettin Eserdi, kurum müdürleri, amatör spor kulüp başkan ve yöneticileri ile yüzlerce amatör sporcu katıldı.

Eserdi: Amatör sporcuların Ahmet abisi

Törende ilk olarak bir konuşma yapan Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Genel Başkan Yardımcısı Fahrettin Eserdi, dağıtılacak olan malzemenin çok önemli olduğunu belirterek, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı amatör sporcuların abisi olarak ilan ettiklerini söyledi. 86 kulübe dağıtılan malzeme yardımı ile Malatya genelindeki 2500 amatör sporcunun giyecek ve spor malzemelerinin karşılandığını belirten Eserdi, “Bu tarifi mümkün olmayan çok önemli bir olay. Bu işi Sayın Belediye Başkanımızın sayesinde ilk başlatan ve halen devam ettiren il Malatya.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sporun içerisinde gelmesinin kendileri için çok büyük bir şans olduğunu kaydeden Eserdi, “Sayın Belediye Başkanıma söyleyecek söz bulamıyorum. O’nun sayesinde her zaman 2500 tane sporcumuzun giyeceğini, pırıl pırıl malzemelerini kendilerine teslim edeceğiz. Her yıl bunu yapıyor. Bununla da yetinmiyor. İlçelere gidecek deplasman takımlarına dahi katkı yaparak, yol masraflarını, iaşe giderlerini ve diğer giderlerini karşılıyor. Bazı sporcularımıza burs veriyor. Bu anlamda sayın başkanımız biz amatör sporcularımızın abisi ilan ettik. Ahmet abileri. Ben sporcu ve kulüplerim adına kendisine çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Çakır: Amatör spor, aşkla ve sevdayla yapılan büyük bir fedakârlık

Amatör sporcuların kıt imkânlar içerisinde çalıştıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşmada amatör sporun aşkla ve sevdayla yapılan büyük bir fedakârlık olduğunu söyledi. Amatör spor yapan gençleri müsabakaya hazırlayan, yetiştiren yönetici ve hocaların da büyük bir fedakârlık gösterdiğini kaydeden Başkan Çakır, özetle;

“Bu özveriyi sağlayan bütün amatör spor kulüp temsilcilerine yürekten teşekkür ediyorum. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak hem kentin kültürel gelişimini sağlamak, hem sosyalleştirmek adına projeler üretirken, bir yandan da sporu geliştirmek, gençlerimizi spora yönlendirmek için çalışmalar yapıyoruz.  Biz gençlerimizi ne kadar sporla sanatla buluşturabilirsek, çocuklarımızın o kadar ferdi gelişmelerine katkı sunmanın yanı sıra ailesel ve toplumsal gelişmelerine ve başarılı olmalarına da katkı sunmuş oluruz.

Amatör spor, diğer sporlara göre çok daha geniş kitlelere hitap ediyor. Biz yıllık olarak amatör sporumuzun her kesimine hiçbir ayrım yapmadan katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bugün de burada Malatya’da bulunan 86 amatör kulübümüzün ihtiyaçlarını değerli başkanlarımızla tespit ettik. İhtiyaçlara göre de imkânlarımız çerçevesinde malzemeleri dağıtıyoruz. Bu amatör sporlarda ilimizi ve ülkemizi temsil edecek değerli sporcuların yetişmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.

Kaban: Büyükşehir Belediyemizi kutluyorum

Vali Ali Kaban ise yaptığı konuşmada, günümüzün en büyük sıkıntılı konularından birisinin özellikle uyuşturucu başta olmak üzere muhtelif alanlarda yaşanan kötü alışkanlıklar olduğunu belirterek, “Bu kötü alışkanlıkların ciddi manada sonuçları oluyor. Bireye sonucu oluyor, aileye ve topluma. Aynı şekilde bu kötü alışkanlıkları maddi ve manevi yankıları yansımaları oluyor. Bunu giderebilmenin en önemli şu anki kullanılabilecek alanlarından birisi spor. Sporun da özellikle amatör olan kesimi. Dolayısıyla bu alanda yapılacak çalışmalar, verilecek destekler ve bu desteklerin gerekliliği tartışılmazdır. Bu alandaki çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediyemizi kutluyorum. Bundan sonra da benzer şekilde faydalı çalışmaların devamını diliyorum.” dedi.

Tüfenkci: Spora ve spor ahlakına büyük önem veriyoruz

Son olarak bir konuşma yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı hemşerimiz Bülent Tüfenkci, hükümet olarak spora ve spor ahlakına büyük önem verdiklerini söyledi. Amatör sporla uğraşan sporcu, yönetici ve eğitmenleri tebrik ettiğini söyleyen Bakan Tüfenkci, özetle; “Amatör spor yöneticiliği bir sevda işi. Eğer gönlünüzde bu sevda yoksa ricayla, minnetle veya hatırla yapılacak bir iş değil. Onun için bütün yönetici kardeşlerime ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Biz gençlerimizin özellikle sporla uğraşmalarını, spor ahlak ve disiplinini almalarına büyük önem veriyoruz. Bu anlamıyla özellikle yapılan son değişikliklerle yerel yönetimlerimize yasal anlamda bu yardımların yapılmasının önünü açtık. Ama Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız bu yasal düzenleme yapılmadan önce de amatör sporlara yardım ediyordu. Amatör sporcuların dostuydu. Ben huzurlarınızda Büyükşehir Belediye Başkanımıza amatör sporlara sahip çıkmasından dolayı teşekkür ediyorum. Amatör sporlara sahip çıkmak esasında Malatya’nın gençlerine sahip çıkmaktır. Çünkü milli sporcular bu amatör spor kulüplerimizde başlangıç yapıyorlar. Burada güçlü eğitim alırlarsa, spor ahlakı alırlarsa, çalışma disiplini alırlarsa gerçekten Türkiye’yi de sporda çok önemli yerlere getireceklerine inanıyoruz. Bu anlamda biz hükümet olarak özellikle amatör sporların yanında olduğumuzu ifade ettik. Hem modern amatör sporların hem de geleneksel amatör sporların da yanındayız ve geleneksel sporları da geliştirme adına önemli mesafeler kat ettik.

Bu gün burada bu amatör sporlara bu desteği veren bütün belediye ekibine başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere amatör spor kulüpleri başkanlarımıza yöneticilerimize emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Nice başarılar diliyorum. Sağlık ve sıhhat diliyorum.”

Konuşmalardan sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 86 amatör kulüp sporcuları için hazırlanan yaklaşık 300 bin lira değerindeki malzeme yardımı kulüp yöneticilerine teslim edilirken, tören sırasında ASKF tarafından Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’ye tablo hediye edildi.

Bakmadan Geçme