Bosna-Hersekli Gelin Malatya'da..

Bosna Hersekli Börek Ustası Gelin…

Bosna Hersek doğumlu ve 30 senedir börek ustası olan Seher Uyanık, Malatya’da  eşiyle birlikte Boşnak börekçisini açtı.

Yaklaşık 30 senedir bu işi yapan ve  Bosnalı olan Seher Uyanık, eşi ile birlikte  bütün tecrübelerini Malatyalılara harcayacak. Boşnak börekçisinin Malatya’da ilk olması itibariyle, taleplerin bir hayli fazla olması ve Malatyalılar tarafından takdir edilmesi ise usta’ya ayrı bir heyecan ve şevk katmış durumda.

30 senedir Boşnak böreği üzerinde ustalaşan ve Malatya’da kendi işyerlerini açan Nedim Uyanık ve Seher Uyanık çifti, Malatya’yı çok sevdiklerini ve yaşanabilir bir kent olması münasebetiyle, işyerlerini bu şehirde açmayı uygun gördüklerini belirttiler. İzmir’de bu işi yürüttüklerini fakat, Malatya’nın son zamanlarda gelişmesi, kent hafızasının yerleşmesi, komşuluk, yardımseverlik kavramının ön planda olması bu  kente kendilerini ittiklerini belirten Bosna Hersekli Gelin , “Amacım, hedefim eşim i,le birlikte, Malatyalılara hizmet etmektir. 30 senelik tecrübelerimi Malatya’ya taşıdım. Ve iyikide taşımışım. Malatya insanı hakikaten Cansever, yardımsever ve bir o kadarda harika insanlar. Eşim ile birlikte Malatya’yı düşünürken hiç tereddüt etmedik. Çünkü biliyoruz ki Malatya hep yeniliklere açık bir kent. Ben ve eşimde tecrübelerimize dayanaraktan, ‘Boşnak Börek’ leri adı altındaki işyerimizi açtık ve açtığımız günden bu yana da Malatyalılar bizleri yalnız bırakmadı.” Dedi.

Boşnak Böreğinin herkes tarafından yapılamayacağını ve bu işin en önemli tarafınında , Elden açılması, ince olması ve tat farkından farklı olmasıdır diyen Usta Gelin Uyanık,” Boşnak Böreği  emek ister, gayret ister, tecrübe ister.. Bende bu tecrübelerime dayanaraktan şu anda Peynirli,Kıymalı,Patatesli,Ispanaklı, Patlıcanlı Boşnak böreği ile  Malatyalıların hizmetine sunduk. Çok yakında bunlara ilaveten Kabaklı böreğide Malatyalıların hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

Boşnak Börekçisi Beşkonaklar Caddesinde Atatürk Ortaokulu karşısında hizmete girdi.

Bakmadan Geçme