Bize Kim Sahip Çıkacak

Hükümetin ticari araçları değiştirme ve yenileme çerçevesi içinde ÖTV'siz araç alma kampanyasında mağdur olanlar mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

Hükümetin ticari araçları değiştirme ve yenileme çerçevesi içinde başlatmış olduğu ÖTV’siz araç alma kampanyasında mağdur olanlar mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

Bu kampanya çerçevesinde özelikle ticari taksi sahiplerinin büyük bir kısmı araçlarını yenileyip, daha güvenli ve konforlu araç sahibi oldular. Kampanya süresince evraklarını yetiştiremeyen bazı ticari taksiciler bütün çabalarına rağmen sorunlarına çözüm bulamadıklarını belirttiler.

ÖTV mağdurlarından ticari taksi sahibi Serkan ÖZBAY’ da bu mağdurlardan biri. ÖZBAY yaptığı açıklamada “Şoförler odasına kaydımızı 2 ay geç yaptığımız için, ÖTV’siz araç alma hakkımızdan mahrum bırakıldık. Maliye kaydımız ve belediye kaydımız 2011 yılından beri aralıksız devam etmektedir. Özel bir kuruluş olan şoförler odasının bütün resmi dairelerden daha önemli olduğunu bu yasa çıkınca anladım. Bizim önümüze engel koyan, bizim oylarımızla seçilen ve bizim haklarımızı savunan şoförler odası bizim ÖTV’siz araç alma hakkımızı kısıtlamıştır. Şuanda Malatya’da 59 kişi bu haktan yararlanamıyor. Biz sesimizi duyurana kadar hakkımızı arayacağız” dedi.

Haber: Erdal ÖZTÜRK

Bakmadan Geçme