• Haberler
  • Genel
  • Berktaş: Ataşehir'i İstanbul'un marka ilçesi haline getireceğiz

Berktaş: Ataşehir'i İstanbul'un marka ilçesi haline getireceğiz

AK Parti Ataşehir Belediye Başkan aday adayı Hakan Berktaş'tan

AK Parti Ataşehir Belediye Başkan aday adayı Hakan Berktaş, Ataşehir belediyesi için düşündüğü projelerini bir basın açıklaması yaparak ortaya koydu. Berktaş, sosyal belediyeciliği ön plana alacağı projeleriyle Ataşehir’i İstanbul’un marka ilçesi haline getireceğini belirtti. 
Ataşehir'de Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle ve halkımızın teveccühü ile Belediye Başkanı olursam. Ataşehir'e kazandıracaklarımız. Bir anne şefkati ve birleştiriciliği ile Atasehir'i hem fiziki hem sosyal hemde ekonomik anlamda düzenleceğiz.
Atasehir'i marka yapmak için.
-Ataşehir Fuar ve Festival alanı kurulması. Atasehir'i dünya çapında bilinir bir fuar ve festival merkezi haline getireceğiz.
-Belediyeler içinde muhtarlar birimin kurulması.
-Belediye içinde STK’lar biriminin kurulması.
-Ataşehir'in İmar sorunun çözümü ve şehrin yeni baştan imarının sağlanması ve yapılacak olan binalara mahallelere sokaklara uygun çevre düzenlemesinin yapılması.
-Trafik sorununun çözümüne yönelik yeni yol ve kavşak düzenlemeleri yapılacak.
-Mahallerde  çok amaçlı yüzme havuzu da olan spor merkezlerinin kurulması, .bu merkezlerde engelli bireylerin de yararlanabilecekleri aparatları da olması sağlanacak.
-Mahalleleri, caddeleri ıhlamur, manolya,erguvan, iğde,defne gibi koku veren ağaçlar ile Atasehir'i doğal parfümüne kavuşturacağız.
-Rengarenk çiçeklerle görsel şölen ve manzaralar oluşturacağız.
-Buz pateni sahalarının kurulması.
-Yaşlı vatandaşlar için zaman geçirip faaliyetler ve etkinlikler yapabilecekleri Moral Merkezlerinin kurulması.
-Kadın Emeğini Değerlendirmek için merkezlerin kurulması ve bu merkezlerde hem eğitimlerin verilmesi hemde alınan eğitimin kazanca çevrilmesi için planlama ve organizasyon yapılması sağlanacak.
-Roman kültür Evi açılması ve burada romanların sorunlarının çözümüne yönelik çalışma ve eğitimler yapılacak.
-Taziye evlerinin açılması sağlanacak.
-Mahallelere çok amaçlı kültür, sanat, eğitim, Merkezleri kurulacak. Konser, konferans, sempozyum, kongre, anma , tiyatro, sinema, sergi, çocuk tiyatrosu, söyleşi odaları olan bir merkez kurulacak.
-3 tane üniversite bulunan ilçemiz de öğrenci yurdu açılması sağlanacak. 
-Mahallerde kooperatifler kurulup mahalleler üretim ve pazarlamada belediye destekleyecek.
-Yaşlı, hasta ve engelliler için ev de bakım konusunda günlük refakatçi hizmeti verilecek. Evde destek hizmeti verilecek. Evde banyosu ve öz bakım himzeti sunulacak. Ev temizliği yapılacak.
-Yaşlı, hasta ve engelliler için evde sağlık hizmetleri verilecek.
-Yapılacak sosyal inceleme sonucunda  yaşlı, hasta ve engelliler için özel kurumlarla anlaşılarak bakım ve barınma hizmeti almaları konusunda destek olunacak.
-Yapılacak sosyal inceleme sonucunda Kreş desteği hizmetimiz olacak. Bu hizmetlerde çocuğunu yalnız yetiştirmek zorunda kalan annelere öncelik verilecektir.
-Belediye içerisinde projeler birimi kurulacak ve AB projeleri gibi sosyal sorunların çözümü noktasında proje yarışmaları yapılacak ve uygun görülen projelerin uygulanmasi sağlanacak ve proje sahipleride kendi projelerini uygulayabilecekler.
-Mahallerde de spor takımları oluşturulacak rekabetler sağlanacak ve mahallelerin birbirleriyle farkındalıklarının artması sağlanacak. 
-Sosyal marketler kurulacak ve ailelerin ihtiyaç fazlası eşyalarını bağışlayabilecek ve ihtiyaç sahibi kişilerde buralardan ücretsiz alabilecek. Sosyal yardımlaşma ve bağlılık artacak.
 

Bakmadan Geçme