Belediyeden 6 Adet Şarj Dolum İstasyonu

Elazığ Belediyesi, kentsel çalışmalar yanında sosyal sorumluluk projelerini de bir bir hayata geçirmeye devam ediyor.

Elazığ Belediyesi, kentsel çalışmalar yanında sosyal sorumluluk projelerini de bir bir hayata geçirmeye devam ediyor. Her yaştan insanımızın istifade edeceği hizmetler yanında engelli hemşerilerimizi hiç bir zaman yalnız bırakmayan Elazığ Belediyesi, bedensel engellilerin kullandığı elektrikli sandalyelerin akülülerini doldurabilmeleri için şehir genelinde 6 adet şarj dolum istasyonu kurdu.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve şehrin değişik yerlerine kurulan akülü sandalye şarj istasyonları ile şehir merkezine uzak mahallelerden gelerek geri dönüşlerde zorluk yaşayan engelliler, akülü araçlarını şarj edip tekrar yollarına devam edebilecek.

Elazığ Belediyesi’nin bir sosyal belediyecilik örneğini daha gördüklerini belirten Elazığ Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ömer Çöteli, Elazığ Omurilik Felçlileri Derneği’nin şehrin değişik noktalarına şarj dolum istasyonu kurulması konusunda Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’dan taleplerinin olduğunu ve bu talebin çok geçmeden Başkan Yanılmaz tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Çöteli: “Sabah evden çıkıp çarşıya geldiğimizde, akülü sandalyenin şarjı bitiyordu ve dönüş yolunda sıkıntı çekiyorduk. Uzak mahallelerden gelen arkadaşlarımız yollarda perişan oluyordu. Esnaf arkadaşlarımız yardımıyla akülerimizi dolduruyorduk. Bu uygulama bizleri çok rahatlattı. Artık sıkıntı çekmeyeceğiz çok güzel oldu. Elazığ  Belediyesi tarafından hizmete konulan uygulamalar memnuniyet verici. Elazığ Belediyesi Elazığ'ımızın 6 değişik yerine şarj dolum istasyonu kurdu. Omurilik felçli kardeşlerimiz kimseye muhtaç olmadan şarjlarını dolduracaklar. Ben katkılarından dolayı Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz’a teşekkür ediyorum ”şeklinde konuştu.

BAŞKAN YANILMAZ: “HEMŞERİLERİMİZİN İHTİYAÇLARINI GİDERMEK BİZLERE GURUR VERİYOR”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldıracak çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, “Belediye olarak en önemli görevlerimizden birisi de engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak, önündeki engelleri kaldıracak bir takım çalışmalar yapmaktır. Bu manada sürekli olarak engelli kardeşlerimize yönelik olarak onların talepleri doğrultusunda bir takım çalışmalar yapıyoruz. Şimdi bir adım daha attık bu konuda şehrin değişik yerlerine 6 tane şarj istasyonu koyduk. Şehrin en çok uğranılan yerlerine başta 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na, Kültür Park’a, Şehit Polis Fethi Sekin Mesire Alanı, Öğretmen Evi önü gibi engelli vatandaşlarımızın daimi uğrak yerleri olan yerlere bıraktık. İhtiyaca göre bunların sayısını da artıracağız. Hemşerilerimizin ihtiyaçlarını gidermek bizlere gurur veriyor. Özellikle engelli kardeşlerimizin hayata bağlılıklarını arttıracak çalışmalar çok daha büyük gurur veriyor.  Elazığ kaliteli ve kolay yaşanılabilir bir şehir haline getirmenin mücadelesini vermeye devam ediyoruz” dedi

Bakmadan Geçme