Bebek Araç Gereç Sektörünü Geliştirecek Adım

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bebek arabası ve yürüteçlerin testlerinin Türkiye’de yapılması ve sektörün tüm taraflarını bir araya getirecek ihtisas organize sanayi kurulması konusunda devreye girdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ve beraberindeki Bebek Araç Gereçleri Sanayici ve İşadamları Derneği üyelerini kabul etti.

Bakanlık Toplantı Salonunda gerçekleşen kabulde Bakan Tüfenkci, dernek yöneticilerinin taleplerini ve sorunlarını dinledi.

Bebek Araç Gereçleri Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Fatih Ünal ve beraberindekilerbebek araç ve gereçlerinin ürün denetim testlerinin Türkiye’deki laboratuvarlarda yapılamadığını ve bunun da maliyetleri yükselttiğini ifade ettiler.

Dernek üyeleri ayrıca sektörün tüm taraflarını ihtisas organize sanayisi etrafında toplamayı hedeflediklerini belirterek bu konuda Bakan Tüfenkci’den destek beklediklerini dile getirdiler.

AB NORMLARINDA ÜRETİM YAPILMALI

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, bebek araç ve gereçleri sektörünün Türkiye’de gelişmeye açık olduğunu ve hükümet olarak her türlü desteği verebileceklerini belirtti.

2016 TÜİK verilerine göre bebek arabasında ihracatın 1 milyon 300 bin lira ithalatın ise 93 milyon 800 bin lira olduğu sektörün gelişmesi için Avrupa normlarında üretim yapılması gerektiğine işaret eden Bakan Tüfenkci, merdiven altı üretimden kurumsal ve standartları olan bir üretime geçilmesinin önemine değindi.

BAKAN ÖZLÜ’YÜ ARADI

Bakan Tüfenkci toplantı esnasında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’yü arayarak, bebek arabası ve yürüteçlerin testlerinin Türkiye’de yapılması hususundaki dernek üyelerinin talebini aktardı.

Bakan Özlü de TSE bünyesinde oluşturulacak test merkezinde bebek arabası ve yürüteçlerin testlerinin de yapılması hususunda gerekli talimatı vereceğini ifade etti.

YETER Kİ DAHA FAZLA ÜRETİN VE SATIN BİZ YANINIZDAYIZ

Bakan Tüfenkci, ihtisas organize sanayi kurulması konusunda hiçbir engelin olmadığını yasanın buna müsait olduğunu belirterek, laboratuvar kurulumu konusunda fizibilite çalışmaları yapıldıktan sonra yer tahsisi ve diğer hususlarda da gerekli desteğin verileceğini ifade etti.

ARGE harcamalarının yüzde 85’inin devlet tarafından karşılandığını vurgulayan Bakan Tüfenkci, “Çalıştırdığınız iki mühendisin ücretini de biz ödüyoruz. Bu yasalar şuanda mevcutta var ama sizler bu teşvik ve tedbirlerden haberdar değilsiniz. Son çıkardığımız ARGE yasasında üniversite hocasını bile getirip çalıştırabiliyorsun, oradaki buluşun patentini ise üniversite değil kuruluş alıyor. Fakat sorun bunlardan iş çevresinin haberdar olmaması” dedi.

Bakan Tüfenkci, “ Yeter ki daha fazla üretin ve satın biz sizin yanınızdayız” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar 1

Bakmadan Geçme