Battalgazi İlçesinin Tarihi Ve Kültürel Değerleri Tanıtılıyor

Ankara'da devam eden Malatya Tanıtım Günleri'nde yer alan Battalgazi Belediyesi'nin standı ziyaretçi akınına uğruyor.

Ankara’da devam eden Malatya Tanıtım Günleri’nde yer alan Battalgazi Belediyesi’nin standı ziyaretçi akınına uğruyor. Malatya eski Valisi Halil İbrahim Döşöz, Battalgazi Belediyesi'nin  standını ziyaret ederek, Battalgazi ilçesinin kadim bir medeniyete sahip olduğunu söyledi.

Malatya Tanıtım Günleri’nde yer alan Battalgazi Belediyesi’nin standında Battalgazi ilçesinin tarihi ve kültürel değerleri tanıtılıyor. Yoğun ziyaretçi akınının yaşandığı Battalgazi Belediyesi’nin standını Malatya eski Valisi Halil İbrahim Döşöz ziyaret etti. Malatya Tanıtım Günlerinin önemine dikkat çeken Daşöz, “Bir kere çok heyecanlıyım. Malatya’nın mutlu insnlarını görmek, onlarla birlikte olmak gerçekten bizleri heyecanlandırıyor. Biz Malatya’yı gören insanlar olarak kendimizi biraz ayrıcalıklı sayıyoruz. Bütün bu güzellikleri herkes, bütün Arkara biliyor. Bütün dostlara buradan selam gönderiyorum. Malatya’mız gerçekten ülkemizin en önemli illerinden biridir. Hepimiz bunu biliyoruz. Malatya insanını vifasını, ülkemize kazandırdaklarını biliyoruz” dedi.

Battalgazi ilçesinin tarihi ve kültürel değerlerine vurgu yapan Daşöz, “Battalgazi, Malatya’nın en tarihi ilçelerinden birtanesidir. Oradaki Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, Ulu  Cami ve diğer tarihi eserleri, aslında Malatya’nın bir turuzim şehri olmasına da en önemli dayanak oluşturuyor. Orada çok güzel çalışmalar yapıldığını biliyoruz. Bizllerin döneminde de yapılmıştı.  Ben Battalgazi’yi görmeyeli 8 yıl oldu. Şimdi gitsem herhalde tanıyamam diye düşünüyorum. Çok daha restorasyonlar bitmiştir. Malatya’nın ve Battalgazi ilçesinin ülkemize kattığı değerler sayısız, sadece kayısı değil çok şey” diye konuştu.

Öte yandan Battalgazi Belediyesi’nin standını Malatya eski Milletvekili Yaşar Canbay, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Yeşilyurt Kaymakamı Ali Sakar, Kuluncak Kaymakamı Mehmet Erdem, Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ve bazı oda başkanları ile çok sayıda vatandaş ziyaret etti.

Bakmadan Geçme